Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Εκπέμπει ... «προχειρότητα», αλλά να κτιστεί

Σοβαρές επιφυλάξεις για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου πινγκ - πονγκ και γυμναστικής στο Γαλάτσι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε κατά τη χτεσινή συζήτηση προσφυγής οικολογικών οργανώσεων και εξωραϊστικών συλλόγων, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο εισηγητής σύμβουλος Επικρατείας Αθ. Ράντος. Ωστόσο, παρά τις επιφυλάξεις, ο εισηγητής άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του Ολυμπιακού έργου, προτείνοντας να απορριφθεί από το δικαστήριο η προσφυγή.

Σχετικά με τη μελέτη κατασκευής του έργου, ο εισηγητής είπε ότι υπάρχει «προχειρότητα» από τη μεριά της Πολιτείας, ενώ ελλείψεις είδε ο δικαστικός λειτουργός και στην οικοδομική άδεια, για την οποία τόνισε ότι «αποτελεί γυμνό έγγραφο».

Παρ' όλες τις παραπάνω επισημάνσεις, ο Αθ. Ράντος ανέφερε ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου δεν αντίκειται στις συνταγματικές επιταγές. Επίσης, σύμφωνα με τον εισηγητή, δεν τίθεται θέμα δασικού ή αναδασωτέου χαρακτήρα της περιοχής.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο θα κτιστεί σε έκταση 169 στρεμμάτων στη θέση Ομορφοκκλησιά του κτήματος Βεΐκου στο Γαλάτσι Αττικής, ενώ το γυμναστήριο θα έχει έκταση 92 στρεμμάτων και το ύψος του θα κυμαίνεται από 38 μέχρι 45 μέτρα.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των προσφευγόντων, κατά τη χτεσινή συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ, επικαλέστηκαν έγγραφο της Β` Εφορείας Αρχαιοτήτων, όπου η κατασκευή του γυμναστηρίου χαρακτηρίζεται «βάναυση επέμβαση» στον περιβάλλοντα χώρο της Ομορφοκκλησιάς και πως η συγκεκριμένη έκταση είναι αναδασωτέα, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η δασική νομοθεσία.

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Πολιτισμού Ν. Αλευράς, με ανακοίνωση λίγο μετά τη γνωστοποίηση της εισήγησης στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, καταφέρθηκε με αφορισμούς εναντίον αυτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ, σημειώνοντας ότι «προτιμούν το χώρο όπως είναι γεμάτος σκουπίδια παρά μια όαση ψυχαγωγίας, πρασίνου και άθλησης»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ