Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΦΟΡΙΕΣ
Η αποδυνάμωση οδήγησε στην υπολειτουργία

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Η αποδυνάμωση που επέφερε η κυβερνητική απόφαση, μέσω της υποβάθμισης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) σε νομούς της χώρας, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, οδήγησε στην υπολειτουργία τους, αλλά και στην ταλαιπωρία των συναλλασσομένων καθώς και στη σημαντική απώλεια χρόνου και χρήματος.

«Φωτεινό» παράδειγμα του αλλαλούμ που προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αποτελεί η ΔΟΥ Καρύστου που σήμερα λειτουργεί «υπερπλήρης» με... δύο άτομα προσωπικό και με αποτέλεσμα την καταταλαιπώρηση όλων των φορολογούμενων.

Να σημειωθεί ότι η ΔΟΥ Καρύστου από Α' Τάξης είχε υποβαθμιστεί σε Α' - Β' Τάξης με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Αυτή η ενέργεια είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και κινητοποίηση του Δήμου Καρύστου. Ο τότε υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε Ερώτηση βουλευτή, είχε δηλώσει το Νοέμβρη του 2000 ότι παρά την υποβάθμιση θα διατηρήσει όλες τις αρμοδιότητες που είχε.

Φευ όμως. Οι αρμοδιότητες μπορεί να έμειναν αλλά δεν έμεινε υπάλληλος να τις ασκεί, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες φορολογούμενοι της περιοχής - η πλησιέστερη ΔΟΥ βρίσκεται 90 χιλ. μακριά - να υφίστανται «των παθών τους τα δεινά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ