Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Αποπροσανατολίζει η διαμάχη για το Εφετείο

Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ

Για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των φορέων των νομών Χανίων και Ηρακλείου, σχετικά με την έδρα του Εφετείου Κρήτης, ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Η έδρα του Εφετείου, που αυτή τη στιγμή είναι στα Χανιά, διεκδικείται από το νομό Ηρακλείου και γι' αυτό το ζήτημα οι φορείς και των δύο νομών απαιτούν να κλείσουν τα μαγαζιά, τα σχολεία, ακόμη και οι δρόμοι, ενώ πολλοί είναι αυτοί που απειλούν με μαζικές παραιτήσεις από δημόσια αξιώματα, στήνοντας Επιτροπές Αγώνα και προετοιμάζοντας τον «πόλεμο των δύο νομών»...

Στην ανακοίνωση οι κομμουνιστές επισημαίνουν ότι η έδρα του Εφετείου πρέπει να μείνει στα Χανιά, όπως επίσης πρέπει να δημιουργηθεί μεταβατική έδρα στο Ηράκλειο, αλλά ξεκαθαρίζουν πως δε συμφωνούν με το περιεχόμενο του αγώνα που καλλιεργεί την αντιπαράθεση των δύο νομών. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι στα πλαίσια της σημερινής πολιτικής, με τα κριτήρια που κινείται η κυβέρνηση αλλά και η ΝΔ, όλα τα ζητήματα που συνδέονται με τους θεσμούς του πολιτικού συστήματος, όπως αυτό του Εφετείου, παλιότερα με τον "Καποδίστρια", αύριο με τις "Συμπολιτείες", θα αντιμετωπίζονται με παράλληλη όξυνση των αντιπαραθέσεων, των τοπικισμών και αποπροσανατολισμών. Αυτή η τακτική βολεύει να περνάνε χωρίς αντιστάσεις την αντιλαϊκή πολιτική τους στο κύριο βάθρο της κοινωνίας, που είναι η οικονομία», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Τέλος, καλεί το λαό του νησιού να μην ενδώσει σε τοπικισμούς και αντιπαραθέσεις, αλλά να δυναμώσει την πάλη του και να διεκδικήσει «να αλλάξουν χέρια τα κλειδιά της οικονομίας και της πολιτικής εξουσίας, ώστε να αντιμετωπιστούν με φιλολαϊκά κριτήρια και τέτοια προβλήματα, όπως αυτό της δομής, σύνθεσης, χωροταξικής διάρθρωσης των κέντρων απονομής δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ