Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ
Οι Αμερικανοί το ξανάκαναν!

ΓΕΝΕΥΗ.--

Στον αέρα τίναξε -για μία ακόμη φορά- η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ τις προσπάθειες της διεθνούς διάσκεψης για την ενίσχυση της Συνθήκης Ελέγχου Βιολογικών Οπλων του '72, οι εργασίες της οποίας είχαν ξεκινήσει πριν περίπου ένα μήνα και πλησίαζαν στην ολοκλήρωσή τους με την ψήφιση πρωτοκόλλου ενίσχυσής της, το 80% του οποίου είχε εγκριθεί έως προχτές βράδυ!

Η κίνηση των Αμερικανών (όπως είχε γίνει στις ανάλογες συνομιλίες του περασμένου Ιούλη στη Γενεύη) αιφνιδίασε και τις 144 αντιπροσωπείες χωρών, μεταξύ αυτών και εκείνες των πιο στενών συμμάχων των ΗΠΑ., καθώς εκδηλώθηκε ελάχιστα λεπτά πριν την κήρυξη ολοκλήρωσης των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης της Γενεύης..

«Μας άφησαν όλους σοκαρισμένους και άναυδους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ινδός πρεσβευτής Ρακές Σουντ, προσθέτοντας πως σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί του εγκατέλειψαν το τραπέζι χρησιμοποιώντας το σχόλιο: «Είναι εντελώς απαράδεκτο!». Μέλος της αμερικάνικης αντιπροσωπείας μιλώντας στο «Ασοσιέιτεντ Πρες» επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως «αυτό έγινε την τελευταία μέρα και αυτά γίνονται όταν διαπραγματεύεσαι»!

Η διάσκεψη σταμάτησε ενώ οι συμμετέχοντες συσκέφθηκαν σε ομάδες αποφασίζοντας εν χορώ... την παύση των συνομιλιών για έναν ολόκληρο χρόνο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ