Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Τα τρακτέρ «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους

Στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών και κωμοπόλεων, είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ και «προθερμαίνονται» για τα νομαρχιακά συλλαλητήρια, που έχουν καθοριστεί για τις 10 Δεκέμβρη, στις πρωτεύουσες των αγροτικών νομών όλης της χώρας. Στόχος του αγώνα είναι η ανατροπή της συναποφασισμένης από την ΕΕ και την κυβέρνηση πολιτικής ξεκληρίσματος και η εφαρμογή μιας πολιτικής διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, προς όφελος του ελληνικού λαού.

Οπως αναφέρεται σε όλα τα ψηφίσματα των τελευταίων κινητοποιήσεων, ο αγώνας γίνεται για την κατάργηση των περιορισμών στις καλλιέργειες, των ποσοστώσεων στην παραγωγή και των περικοπών στις επιδοτήσεις, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση, και αποσκοπεί στην εξασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος και της αγροτικής απασχόλησης.

Είναι αγώνας για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών, για να μην ξεκληριστούν από τη γη τους κι αναγκαστούν να φύγουν από τα χωριά τους. Είναι μια συνεχής και συνεπής μάχη για να μην προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στον αγροτικό τομέα και στοχεύουν στη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών - νεοτσιφλικάδων.

Η κυβέρνηση, παραμένοντας αμετανόητη στην υλοποίηση της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής της, επιχειρεί να υπερκεράσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις των αγροτών με προπαγανδιστικές εξορμήσεις στελεχών της, ώστε να μη θιγεί το εκσυγχρονιστικό «προφίλ» της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ