Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί πυροσβέστες

ΣΙΔΝΕΪ.--

Η ανησυχία μεγαλώνει στην Αυστραλία, καθώς παραμένουν τυλιγμένες στις φλόγες μεγάλες ζώνες στα ανατολικά, όπου παραμένει ο κίνδυνος για πολλές κατοικημένες περιοχές και συνεχίζεται η τεράστια οικολογική καταστροφή.

Χτες, την τραγωδία ήρθε να συμπληρώσει ο θάνατος τριμελούς πληρώματος ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους που είχε φτάσει από τις ΗΠΑ, για να στηρίξει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Ετσι, τα θύματα από το φθινόπωρο ανέβηκαν στα 32. Πρόκειται για ένα σκάφος τύπου «Lockheed C-130 Hercules», που χάθηκε ενώ επιχειρούσε στην ορεινή περιοχή Σνόουι Μονάρο λίγο πριν από τη 1.30 μ.μ. Το πλήρωμά του ήταν εξειδικευμένο στην πυρόσβεση από αέρος και συμμετείχε πολύ συχνά σε επιχειρήσεις εκτός ΗΠΑ. Το αεροσκάφος συνετρίβη και μετατράπηκε σε μια «πύρινη σφαίρα». Τα ακριβή αίτια της συντριβής δεν είναι γνωστά, ωστόσο πιθανολογείται ότι έπαιξαν ρόλο οι πολύ δυνατοί άνεμοι που έπνεαν.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι αντιμέτωπες με αναζωπυρώσεις σε πολλά μέτωπα. Χτες, κάηκαν κι άλλα σπίτια στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, στις περιοχές Μόρια, Μπέρμαγκι, αλλά και σε προάστια του Σίδνεϊ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ