Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ*
Υπερασπίζουμε τις κατακτήσεις μας

Στη χώρα μας και διεθνώς εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια μία προσπάθεια κατεδάφισης των κοινωνικών ασφαλιστικών συστημάτων. Η κατεδάφιση αυτή συνοδεύεται και με την αντικατάστασή τους από συνταξιοδοτικά συστήματα κεφαλαιοποιητικού τύπου, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με κοινωνική ασφάλιση. Η κοινωνική ασφάλιση στηρίζεται στην αρχή της αλληλεγγύης των γενεών και αποτελεί ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης. Ενώ στα συστήματα που προτίθενται να εφαρμόσουν, ο κάθε εργαζόμενος θα καλείται να καλύπτει τις ανάγκες του λόγω γήρατος ή ασθένειας σε ατομική βάση.

Η προσπάθεια αυτή στη χώρα μας ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου και αφού σταμάτησε μετά από τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των εργαζομένων την άνοιξη, επανέρχεται τώρα με τρόπο προσεκτικότερο. Σήμερα βασικό μέλημα της ντόπιας ολιγαρχίας και της υπηρετούσας αυτήν κυβέρνησης, είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση των δυνάμεων που επηρεάζουν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα σχέδιά τους έχει η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, η οποία και έχει αποδεχτεί στο μεγαλύτερο μέρος τα επιχειρήματά τους και τις αλλαγές που προτίθενται σε αυτό το στάδιο να εφαρμόσουν.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δημιουργείται η ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτερου μετώπου, με αποκλειστικό στόχο την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, με τη συγκέντρωση συνδικαλιστών και εργαζόμενων στο Σπόρτιγκ στις 10 Δεκέμβρη και το συντονισμό του αγώνα.

*Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της ΕΕ του ΕΚΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ