Σάββατο 25 Γενάρη 2020 - Κυριακή 26 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοιχτή επιστολή της οικογένειας Μικρούτσικου

Δεν αποδέχεται τη δημόσια δαπάνη των εξόδων για την κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου η οικογένειά του, όπως γνωστοποίησε με ανοιχτή επιστολή που απέστειλε προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Η οικογένεια του μεγάλου μας συνθέτη υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα των δημιουργών να δοθεί άμεσα άδεια στην ΕΔΕΜ, τον νέο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

Σημειώνουν η Μαρία Παπαγιάννη και τα παιδιά του μεγάλου μας συνθέτη, Σεσίλ, Κωνσταντίνα, Αλεξάνδρα και Στέργιος:

«Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων αναρωτιόμαστε πώς τιμάει μια χώρα τους δημιουργούς της. Μετά από συνεχείς διαβεβαιώσεις ακόμα και του σημερινού πρωθυπουργού ότι θα στηρίξουν έναν ανεξάρτητο φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων πληροφορηθήκαμε ότι θα δοθεί άδεια σε ιδιώτη να κάνει Ανώνυμη εταιρεία δικαιωμάτων για να διαχειριστεί στην Ελλάδα τα δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων.

Σε μια χώρα που οι δημιουργοί δεν έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων γιατί να κηδεύονται εκπρόσωποί τους δημοσία δαπάνη; Οι άνθρωποι που ένωσαν με τα τραγούδια τους αυτή τη χώρα, που απογείωσαν το λαό και τον έκαναν να τραγουδάει "πώς η Ιστορία γίνεται σιωπή" δεν έχουν ανάγκη από ενέργειες που περισσότερο με φιλανθρωπία ακούγονται και λιγότερο με τιμή. Συντασσόμαστε δίπλα στους υπόλοιπους δημιουργούς και στο δίκαιο αίτημά μας να δοθεί άμεσα άδεια στην ΕΔΕΜ και δεν αποδεχόμαστε την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ