Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ
Δεν αποκλείει τη «Ηuawei» από τα δίκτυα 5G

Η ΕΕ δεν σκοπεύει καταρχήν να αποκλείσει την κινεζική «Huawei» από την ανάπτυξη του δικτύου 5G στην Ευρώπη, όμως θα ορίσει «αυστηρούς κανόνες», δήλωσε χτες ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν ενώπιον των ευρωβουλευτών.

Ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομίας, ο οποίος διετέλεσε επίσης επικεφαλής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών «France Telecom», παρουσιάζει σήμερα Τετάρτη μια «εργαλειοθήκη» που δημιουργήθηκε από τα κράτη - μέλη σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η «εργαλειοθήκη» θα δίνει «τη δυνατότητα σε κάθε χώρα, σε κάθε εταιρεία τηλεπικοινωνιών, να έχει πολλές πηγές προμηθευτών, διότι πρέπει να μειώσουμε τους κινδύνους», πρόσθεσε. Ανταγωνίστριες εταιρείες της «Huawei» στην κατασκευή 5G δικτύων είναι η σουηδική «Ericsson», η φινλανδική «Nokia» και η νοτιοκορεατική «Samsung».

Στο μεταξύ, στη Γερμανία δεν έχει βρεθεί ακόμα συμβιβασμός στην ενδοκυβερνητική κόντρα για τη στάση απέναντι στη «Huawei», με την καγκελαρία και την πλειοψηφία των Χριστιανοδημοκρατών να θεωρούν ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί και τους Σοσιαλδημοκράτες να επιδιώκουν «φωτογραφικά» κριτήρια, που στην πράξη την αποκλείουν.

Στη Βρετανία δόθηκε το «πράσινο φως» στην κινεζική εταιρεία, υπό όρους και παρά τις αντιρρήσεις Συντηρητικών βουλευτών. Ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ διαβεβαίωσε ότι ο ρόλος της «Huawei» θα είναι «περιορισμένος» και παρότι θα αναλάβει το 35% του έργου, θα αποκλειστεί από πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ