Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Ενστολη διαμαρτυρία αύριο ενάντια στο νομοσχέδιο

Ενστολη διαμαρτυρία, αύριο Πέμπτη, στις 11.30 το πρωί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οργανώνει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στο νομοσχέδιο της αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας που προωθεί η κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Οπως τονίζει η ΕΑΚΠ, «με το σχετικό νομοσχέδιο, οι ήδη υποβαθμισμένες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος θα συνεχίσουν να λειτουργούν με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, δεν θα ενισχυθούν με προσωπικό, εξοπλισμό, μέσα, υποδομές, όπως απαιτείται. Δεν πρόκειται να γίνουν τα απαιτούμενα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, για να προλαμβάνονται και να περιορίζονται οι μεγάλες καταστροφές στη χώρα μας.

Παραχωρούνται κρατικές αρμοδιότητες, δομές, καθώς και αρμοδιότητες πυροσβεστικών υπηρεσιών σε δήμους, Περιφέρειες, εθελοντικές ομάδες και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Συνεχίζεται και διευρύνεται η εμπορευματοποίηση υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος με τις συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμάνια, δίκτυα και ειδικές εγκαταστάσεις. Η Πυροσβεστική Ακαδημία θα πουλάει εκπαιδευτικές και ερευνητικές υπηρεσίες σε φορείς και σε πολίτες. Προωθείται όλο και περισσότερο η μεγαλύτερη εμπλοκή της υπηρεσίας μας με τη λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση (δήμους και Περιφέρειες)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ