Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των Γάλλων εργατών

Μπροστά στη νέα απεργία των Γάλλων εργατών σήμερα, το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη στήριξη και τον θαυμασμό των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας για τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας.

Σε αυτή σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Και στην Ελλάδα και στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις επιτίθενται στους εργαζόμενους, στους μισθούς τους, στα δικαιώματά τους σε δημόσια - δωρεάν Υγεία και Ασφάλιση για να προστατέψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, ο μεγάλος αγώνας των εργαζομένων της Γαλλίας είναι αγώνας που αφορά τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης. Οι μεγάλες απεργίες και οι πολύμορφες κινητοποιήσεις που οργανώνετε εδώ και δύο μήνες, αγγίζουν και συγκινούν εκατομμύρια εργαζόμενους. Και στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα παρακολουθούν με προσοχή, ενδιαφέρον και αγωνία τον μεγάλο σας αγώνα.

Ξέρουμε ότι είναι ένας αγώνας δύσκολος, ένας αγώνας απέναντι σε έναν σκληρό και βρώμικο αντίπαλο που χρησιμοποιεί τη συκοφαντία από ΜΜΕ, την καταστολή, αλλά ακόμη χρησιμοποιεί και δυνάμεις μέσα στα συνδικάτα, όπως τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, για να δημιουργήσει συγχύσεις και απογοήτευση στους αγωνιστές εργαζόμενους.

Ομως, αγαπητοί σύντροφοι, μετά από δυο μήνες κινητοποιήσεων, είστε ήδη νικητές. Οι καπιταλιστές και η κυβέρνηση Μακρόν έχουν ήδη χάσει. Ο νόμος τους αποκαλύφθηκε ως άδικος και αντεργατικός. Ταυτόχρονα, ανέδειξαν χωρίς να το θέλουν ότι για τους εργαζόμενους της Γαλλίας, για τους εργαζόμενους της Ευρώπης και όλου του κόσμου υπάρχουν δυο δρόμοι.

Ο δρόμος που προτείνουν ο Μακρόν, η ΣΕΣ, o δρόμος της συνεργασίας των εργαζομένων με τις αντεργατικές κυβερνήσεις και τους καπιταλιστές. Ο δρόμος που ονομάζουν "κοινωνική ειρήνη" και "κοινωνικό διάλογο". Ο δρόμος της συνεργασίας των τάξεων. Ενας δρόμος που οδηγεί σε κέρδη για τους καπιταλιστές και φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες.

Απέναντι σε αυτούς υπάρχει ο δρόμος των εργαζομένων της Γαλλίας, ο δρόμος του αγώνα για τα δικαιώματα, για τη ζωή και το μέλλον της εργατικής τάξης. Ο δρόμος που στηρίζεται στην αναντίρρητη αλήθεια ότι τον πλούτο τον παράγει η εργατική τάξη και πρέπει να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτούς που μας τον κλέβουν.

Αγαπητοί σύντροφοι, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας, εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε τον αγώνα σας και βρισκόμαστε στο πλευρό σας.

Σήμερα στην Ελλάδα προετοιμάζουμε τη δική μας απεργιακή απάντηση έχοντας στο μυαλό μας ότι στους δρόμους και στα εργοστάσια της Ελλάδας, στα λιμάνια και στα καταστήματα, περπατάμε και αγωνιζόμαστε στο πλευρό των απεργών - αγωνιστών εργαζομένων της Γαλλίας. Γιατί ξέρουμε ότι ο δικός μας αγώνας είναι και δικός σας. Γιατί ξέρουμε ότι η δική σας νίκη θα είναι νίκη για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Ζήτω ο Αγώνας των εργαζομένων της Γαλλίας

Μέχρι τη Νίκη!».

Νέες κινητοποιήσεις από σήμερα

Οι εργατοϋπάλληλοι της Γαλλίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και από σήμερα ξεκινά νέο τριήμερο «ημερών δράσεων» σε όλη τη χώρα, με διαδηλώσεις αλλά και απεργίες. Στη Μασσαλία το Εργατικό Κέντρο καλεί σε νέες απεργίες όλο το τριήμερο και για σήμερα έχει ορίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο λιμάνι, όπου οι εργαζόμενοι έχουν δώσει μαχητικό «παρών» στους αγώνες που ξεκίνησαν δυναμικά σε όλη την περιφέρεια (Μπους ντι Ρον) πριν ενάμιση μήνα. Την 1η Φλεβάρη επίσης διοργανώνεται συναυλία συμπαράστασης.

Σε δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του τριημέρου καλεί και το ΕΚ Βαλ ντε Μαρν (προάστια Παρισιού), που συν τοις άλλοις καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντησης και τρομοκράτησης πρωτοπόρων αγωνιστών, όπως στον κλάδο των αστικών συγκοινωνιών και της ανακύκλωσης που καλούνται από πειθαρχικά όργανα των αντίστοιχων υπηρεσιών τους. Στις 3 Φλεβάρη, το πρωί, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης.

Στο μεταξύ, χτες, πυροσβέστες που διαδήλωναν στο Παρίσι για εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα «αντιμετώπισαν» κι αυτοί την καταστολή από την αστυνομία, με δακρυγόνα και γκλομπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ