Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διακυβερνητικό Συμβούλιο Αμυνας Ελλάδας - Κύπρου

Συνεδρίασε χτες στην Αθήνα το 6ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Αμυνας Ελλάδας - Κύπρου, όπου προήδρευσαν οι υπουργοί Αμυνας των δύο χωρών, Ν. Παναγιωτόπουλος και Σ. Αγγελίδης.

Επισήμως, σκοπός του Συμβουλίου είναι «η εμβάθυνση και η προώθηση θεμάτων αμυντικής συνεργασίας». Εξ ου και συζητήθηκαν «θέματα περαιτέρω βελτίωσης της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου και της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας». Επίσης, «ειδική αναφορά έγινε στις τριμερείς αμυντικές συνεργασίες Ελλάδας - Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο».

Στις δηλώσεις τους αμέσως μετά, οι δυο υπουργοί στάθηκαν στην κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο και την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, παραπέμποντας για την αντιμετώπισή της στην «ενεργοποίηση όλων των συμμαχιών σε όλα τα επίπεδα» και στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που δίνουν αέρα στα πανιά της, ενώ αμφότεροι στάθηκαν στην παρουσία του γαλλικού ΠΝ στην Ανατ. Μεσόγειο, με τον Ν. Παναγιωτόπουλο να υποστηρίζει ότι «αυτό είναι συνέπεια και των διπλωματικών πρωτοβουλιών και των εντατικοποιημένων επαφών και της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς σε διάφορα επίπεδα προς όλους τους συμμάχους, ασφαλώς και τους Γάλλους». Γνωστοποίησε ότι τέλη Φλεβάρη θα βρίσκεται στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας, σε επίσημη επίσκεψη «και ενδεχομένως τότε θα είναι το κατάλληλο διάστημα για μία τριμερή ή τετραμερή».

Την ίδια ώρα, χτες 10 τουρκικά μαχητικά, τα 6 οπλισμένα, προχωρούσαν σε 57 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ σημειώθηκαν και 3 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν για αναγνώριση και αναχαίτιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ