Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι σύγχρονοι τσιφλικάδες παίρνουν αέρα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 1η Φλεβάρη

Το νέο κρούσμα εργοδοτικής βίας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, το Σάββατο 1η Φλεβάρη, στις 5 μ.μ. στο ΚΕΠ Μαραθώνα.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό, φυσικά, δεν είναι το πρώτο, αλλά δεν θα είναι ούτε και το τελευταίο», σχολιάζει το Εργατικό Κέντρο και επισημαίνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων «έχει δώσει αέρα στα πανιά των εργοδοτών, όχι μόνο να μην πληρώνουν αλλά και να στρέφουν και το όπλο σε όποιον "τολμήσει" να διεκδικήσει τα αυτονόητα».

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, εξηγεί, «απασχολούνται χιλιάδες εργάτες γης, οι οποίοι εργάζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι, δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς από τους σύγχρονους "τσιφλικάδες" εργοδότες, οι οποίοι δεν διστάζουν να αδειάσουν και τα όπλα τους στους μετανάστες εργάτες αν αυτοί ζητήσουν τα αυτονόητα».

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, να οργανωθούν στο κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, να έρθουν σε επαφή με τις δυνάμεις του και να διεκδικήσουν έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων, αξιοπρεπείς και ασφαλείς χώρους κατοικίας, μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τη δολοφονική επίθεση καταγγέλλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.«Στα κορμιά των συναδέλφων μεταναστών θησαυρίζουν οι μεγαλοκαλλιεργητές - μεγαλοεξαγωγείς, που παρουσιάζονται σαν πρότυπο από τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές. Αυτές είναι που "οπλίζουν" το χέρι του εργοδότη», τονίζει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία, καλώντας σε ενίσχυση του ταξικού αγώνα, με ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, «ενάντια στην ίδια αιτία που γεννά τα προβλήματά μας, ενάντια στην εκμετάλλευση, στην εργασιακή ζούγκλα, στη βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ