Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Μόνο η συνέχεια του αγώνα μας θα αποτρέψει το αντιλαϊκό σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ

Κάλεσμα του κλαδικού Συνδικάτου σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 5/2

Κάλεσμα στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση που οργανώνει την Τετάρτη 5/2, στις 12 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο «Ιλιον», απευθύνει το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, προκειμένου οι εργάτες να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις και να αποφασίσουν συλλογικά για τη συνέχεια του αγώνα τους, μετά το επιτυχημένο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα ενόψει της Γενικής Συνέλευσης, το κλαδικό Συνδικάτο καταγγέλλει την «οικονομική δολιοφθορά της κυβέρνησης που δεν αποδεσμεύει χρήματα της ΛΑΡΚΟ και έτσι σταματά σταδιακά, λόγω έλλειψης ρευστότητας, πρώτων υλών και ανταλλακτικών, την παραγωγή, τη λειτουργία και οδηγεί στο κλείσιμο».

«Οσο η κυβέρνηση συνεχίζει τον οικονομικό στραγγαλισμό της ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική υπεύθυνη, μαζί με τη διοίκηση, για οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα συμβαίνει», τονίζει το Συνδικάτο, καταγγέλλοντας ότι «αυτήν τη στιγμή είναι τρακαρισμένα 2 καμίνια, παχυντής και τα 3 περιστροφικά».

Ταυτόχρονα, το Συνδικάτο απαιτεί «να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και μικροεργολάβοι - αυτοαπασχολούμενοι».

Επαναφέροντας τα κεντρικά αιτήματα των εργαζομένων, όπως αυτά κατατέθηκαν και με ψήφισμα κατά το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Συνδικάτο καλεί σε κλιμάκωση της πάλης για: Κρατική χρηματοδότηση για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, για τον εκσυγχρονισμό της και την παραπέρα ανάπτυξή της σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας, κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα από την υπογραφή της συμφωνημένης ΣΣΕ κ.ά.

Με συλλογικό αγώνα και ενίσχυση της αλληλεγγύης

«Αν τολμήσει η κυβέρνηση να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ, αν τολμήσει να χτυπήσει τους εργαζόμενους, θα το πληρώσει ακριβά», προειδοποιεί, ενώ υπογραμμίζει: «Από εδώ και στο εξής οι εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, να συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις, να αποφασίζουμε συλλογικά για οποιαδήποτε ενέργεια. Μόνο έτσι θα νικήσουμε, θα αποτρέψουμε το σχέδιο λουκέτου».

Αναφερόμενο στη θετική πείρα από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις και την ανάγκη να δοθεί αγωνιστική συνέχεια, το Συνδικάτο επισημαίνει:

«Ο πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων έκλεισε με επιτυχία και με τον ίδιο τρόπο απαιτείται, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, να συνεχίσουμε.

Η κυβέρνηση ταρακουνήθηκε από τη διάθεση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να αντιπαλέψουν τα σχέδιά της και την αλληλεγγύη που εκφράζεται πάνω σε αυτό. Εχει ταρακουνηθεί από το δίκαιο, τίμιο και με επιχειρηματολογία πλαίσιο διεκδίκησης. Τόσο οι έκτακτες και απανωτές εκβιαστικές δηλώσεις του υπουργού όσο και η αποφυγή να απαντήσουν σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις δείχνουν ότι δεν είναι ανίκητοι, ότι μας φοβούνται.

Δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν απέναντι στον δίκαιο αγώνα μας. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, καθώς και η διορισμένη από αυτή διοίκηση, μόνο πίσω από μέσα μαζικής ενημέρωσης των συμφερόντων που υπηρετούν μπορούν να τοποθετηθούν. Μέσα από αυτά προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη.

Οσο μεγαλώνει η αλληλεγγύη, η επιχειρηματολογία τους θα γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος».

Τέλος σημειώνοντας τη σημασία των συλλογικών διαδικασιών, το Συνδικάτο καταλήγει: «Από εδώ και πέρα πρέπει να μαζευόμαστε τακτικά για συλλογικές, δημοκρατικές αποφάσεις. Μόνο αν ο αγώνας γίνει υπόθεση όλων μας θα έχει αποτέλεσμα. Η αλληλεγγύη είναι δεδομένη... Οι εργαζόμενοι έχουν τον πρώτο λόγο και ρόλο. Το συλλαλητήριό μας έδειξε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ