Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών παίζεται στο παρασκήνιο

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή στην ενημέρωση του ΑΣ ΠΑΟΚ

Συνάντηση ενημέρωσης των βουλευτών της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Εκ μέρους του ΚΚΕ παρευρέθηκε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελής.

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Δελής ανέφερε ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτό που πάντα τονίζει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών παίζεται στο παρασκήνιο, στις αίθουσες των υπουργείων και των διορισμένων επιτροπών, πάντως οπουδήποτε αλλού εκτός από το γήπεδο.

Σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σημείωσε ότι χρειάζεται να δοθούν στη δημοσιότητα όσα στοιχεία υπάρχουν και να μην κυκλοφορούν στους «διαδρόμους».

Αποκτά μεγαλύτερη σημασία, συνέχισε, η θέση του ΚΚΕ ότι οι ΠΑΕ πρέπει να ενταχθούν άμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται, όπως όλες οι ανώνυμες εταιρείες, και να μην έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Μια θέση που σταθερά προτείνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και σταθερά καταψηφίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι ένα μέτρο για να υπάρχει μια στοιχειώδης διαφάνεια, να περιοριστούν τα επιχειρηματικά και πολιτικά παιχνίδια, μέχρι το ποδόσφαιρο και συνολικά ο αθλητισμός να απαλλαγούν από τη θηλιά της εμπορευματοποίησης.

Κατέληξε επισημαίνοντας ότι «συμμεριζόμαστε την αγωνία και την αγάπη του λαϊκού κόσμου του ΠΑΟΚ για την ομάδα του και στεκόμαστε δίπλα του στην προσπάθειά του, που είναι και δική μας προσπάθεια, τα πρωταθλήματα να μην κρίνονται στους διαδρόμους και στα δικαστήρια αλλά στα γήπεδα».

Συνομιλίες κυβέρνησης με UEFA - FIFA

Στη Νιόν βρίσκεται από χτες κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους της UEFA και της FIFA για το θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σκοπός της συνάντησης είναι να μπουν οι βάσεις για τη σύνταξη του λεγόμενου «μνημονίου ανάταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου» μεταξύ της κυβέρνησης και των δύο ποδοσφαιρικών οργανισμών. Σε αυτό προβλέπεται η UEFA και η FIFA να αποκτήσουν πλέον τον πλήρη έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο βέβαια έχουν υπό τη στενή εποπτεία τους ήδη από το 2016.

Ενοχλημένη η ΕΠΟ

Συνάντηση με τις UEFA - FIFA θα έχει άμεσα η Eλληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπως αποφασίστηκε στο χτεσινό της Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Β. Γραμμένο. Στην ΕΠΟ εξέφρασαν την ενόχλησή τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς των τελευταίων ημερών, τους οποίους θεωρούν «ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ