Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
ΠΑΟ από τα παλιά, στο «ρετιρέ» ο Ολυμπιακός

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
Στον απόηχο των όσων συνέβησαν την περασμένη βδομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εν μέσω οξυμένου κλίματος μεταξύ αντίπαλων συμφερόντων στο χώρο, η διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής της Super League 1 άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα στην κορυφή, καθώς επέστρεψε εκεί ο Ολυμπιακός, αξιοποιώντας την ήττα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους τα τελευταία χρόνια και νίκησαν 2-0 τον ΠΑΟΚ χάρη στα γκολ των Μακέντα (49' πέναλτι) και Χατζηγιοβάνη (56'). Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ταχύτητα και ασφυκτικό πρέσινγκ, ενώ οι πρωταθλητές, απόντος και του Κρέσπο, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή και μόνο στο τελευταίο 15λεπτο άσκησαν πίεση, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Μίρσιτς και Λημνιό.

Την ήττα του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και πέρασε 1ος χάρη στην εύκολη νίκη του επί της Ξάνθης με 3-1 στο Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά «καθάρισαν» από το πρώτο μέρος, με τα γκολ των Σουντανί (5') και Ελ Αραμπί (45+'), ενώ το 3-0 έγινε με αυτογκόλ του Φασίδη στο 52'. Το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη ήταν να μειώσει το τελικό σκορ στο 71', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάστρο.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη, που τη διατηρεί ασφαλή στην 3η θέση, πήρε η ΑΕΚ επί του Ατρόμητου, με σκορ 1-0 (Κρίστιτσις 65'). Η «Ενωση» αγωνίστηκε με αλλαγές στο βασικό σχήμα και τον Αραούχο να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, ενώ και οι δύο ομάδες διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του αγώνα.

Αλλα αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 2-1, Αρης-Πανιώνιος 2-0, Βόλος-Λαμία 1-0, ΟΦΗ-ΑΕΛ 0-0.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 54, ΠΑΟΚ 52, ΑΕΚ 41, Παναθηναϊκός 37, Αρης 32, ΟΦΗ 28, Ξάνθη 27, Ατρόμητος 26, ΑΕΛ 25, Αστέρας Τρίπολης 25, Βόλος 25, Λαμία 24, Παναιτωλικός 13, Πανιώνιος 9 (ξεκίνησε με -6).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ