Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΓΩΓΟΣ «NORD STREAM 2»
Νέες κυρώσεις εξετάζουν οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Handelsblatt»

ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στις εταιρείες που εμπλέκονται με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2» που θα καταλήγει στη βόρεια Γερμανία, εάν η Ρωσία επιχειρήσει να ολοκληρώσει την κατασκευή του, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» επικαλούμενη διπλωματικές πηγές των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι μετά την πρώτη δέσμη αμερικανικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν το Δεκέμβρη, λίγο προτού ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού, η ρωσική «Gazprom» ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ότι θα ολοκληρώσει μόνη της τον αγωγό, στην κατασκευή του οποίου εμπλέκονταν και πέντε ευρωπαϊκοί επιχειρηματικοί όμιλοι.

«Αν η Ρωσία προσπαθήσει να ολοκληρώσει την κατασκευή των υπόλοιπων χιλιομέτρων του αγωγού, τότε η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία είναι έτοιμες να εγκρίνουν νέα πράξη κυρώσεων», δήλωσε η «πηγή» της «Handelsblatt».

Επίσης, το ρεπορτάζ αναφέρει πως Ευρωπαίοι επενδυτές ή ευρωπαϊκές εταιρείες που θα εκφράσουν ενδιαφέρον να αγοράσουν το αέριο του «Nord Stream 2», ενδέχεται να επηρεαστούν από τις νέες κυρώσεις. Οι διπλωματικές πηγές δεν αποκλείουν οι νέες κυρώσεις να τεθούν σε ισχύ μέσα στον Φλεβάρη ή τον Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ