Σάββατο 8 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 9 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην «απολιγνιτοποίηση»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν αποδέχονται την προωθούμενη «απολιγνιτοποίηση», που θα έχει χαμένους τους εργαζόμενους και το λαό και κερδισμένους τους «πράσινους» μεγαλοεπιχειρηματίες, έστειλε ο εργαζόμενος λαός της Πτολεμαΐδας, με την κινητοποίηση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ενέργειας στην περιοχή. Νέα κινητοποίηση προγραμματίζεται το Σάββατο 8/2, στις 2 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα.

Μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού εργατικών σωματείων και φορέων Δυτικής Μακεδονίας, οργανώθηκε κινητοποίηση στο εργοτάξιο κατασκευής της μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού. Εκεί οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΕΝ και των άλλων Σωματείων δήλωσαν ξεκάθαρα στον υπουργό που κατέβηκε να τους συναντήσει, ότι ο εργαζόμενος λαός της περιοχής δεν θα επιτρέψει να προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο των μονάδων και των ορυχείων, για απολύσεις, για τις αυξήσεις «φωτιά» σε ρεύμα - τηλεθέρμανση.

Με συνθήματα όπως «Η δίκαιη μετάβαση είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» ανέδειξαν ότι ο υποτιθέμενος «διάλογος για την επόμενη μέρα» είναι απάτη για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, αφού βάζει ως προαπαιτούμενα το κλείσιμο των μονάδων και ορυχείων, όπως και να προχωρήσουν οι απολύσεις.

Απαίτησαν «ρεύμα φτηνό για το λαό» και διαμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας: Κανένα κλείσιμο ή πώληση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείων, όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, του ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ. Καμία απόλυση εργαζομένων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ρεύμα φτηνό για το λαό. Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα και τα πράσινα τέλη υπέρ των επενδυτών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αμεσες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού (8μηνα - 2μηνα, εργολαβικοί). Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, στελέχωση και προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κανένα κλείσιμο ιατρείου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ