Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ
Μικροί μαθητές και γονείς θύματα εμπαιγμού

Καμιά από τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις των φορέων για εξεύρεση ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος  δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί

Συνεχίζουν να είναι θύματα ενός κατάφωρου εμπαιγμού, από το υπουργείο Παιδείας, το Γενικό Ελληνικό Προξενείο στο Μόναχο της Γερμανίας και το συντονιστικό φορέα για θέματα μεταναστών. Ο λόγος για τους γονείς του 2ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου στην Riessstrasse και του 1ου Λυκείου, που εδώ και μήνες διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση σε ένα κατάλληλο και ασφαλές περιβάλλον. Παρά τις δεσμεύσεις που απέσπασαν και με επίσημα έγγραφα.

Θυμίζουμε ότι από τις αρχές του χρόνου προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις , κατέλαβαν για οχτώ μέρες το Προξενείο, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία των φορέων να δοθεί λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που είχε το σχολείο τους, αφού μετά από έρευνες διαπιστώθηκε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, πάνω από τα επιτρεπτά όρια, ότι υπάρχει η καρκινογόνος και επικίνδυνη ουσία PCB, από την οποία κινδυνεύει άμεσα η υγεία των 700 μαθητών και ειδικά των 400 μικρών παιδιών.

Με τον ενωμένο αγώνα τους, απέσπασαν την έγγραφη δέσμευση του Δ. Χαλκιώτη, ειδικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, με την οποία ικανοποιούνταν τα βασικά τους αιτήματα για μεταστέγαση και προγραμματισμό για οριστική λύση.

Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν έχει υλοποιηθεί. Η τακτική που ακολουθεί το υπουργείο και όλοι οι φορείς είναι να κουράσουν τους γονείς, να τους διασπάσουν και, τελικά, να τους αναγκάσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο ακατάλληλο κτίριο ή να τους διώξουν από το συγκεκριμένο σχολείο.

Στις αίθουσες που προκρίθηκαν σαν προσωρινή λύση στην περιοχή Petuerling, οι γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους - παρά τη δέσμευση ότι θα υπήρχε λεωφορείο - και δε φτάνει αυτό, αλλά το κυριότερο δε βρίσκουν κανένα δάσκαλο! Παρά τις υποτιθέμενες εντολές που προβλέπονται σε έγγραφο του υπουργείου με Αρ. Πρωτ. 108/Ε13α, τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί και η μεταφορά των μαθητών γίνεται μόνο προς το καρκινογόνο σχολείο, όπου έχουν πάρει εντολή να πηγαίνουν και οι δάσκαλοι.

Στις επανειλημμένες κλήσεις των γονιών, στους αρμόδιους φορείς, Προξενείο, Αστυνομία, εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εξωτερικών, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, αντίθετα, προκλητικές δηλώσεις και κατηγορίες ότι οι γονείς υποκινούνται από πολιτικά κίνητρα και όχι ότι νοιάζονται για την υγεία των παιδιών τους.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει αγανακτήσει τους γονείς, που απαιτούν να εφαρμοστούν αμέσως όλα όσα έχουν καταληχτεί και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις διεκδικήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ