Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ημερίδα για το ενιαίο 12χρονο σχολείο

Ημερίδα, με θέμα «Το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο», διοργανώνει η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, αύριο Παρασκευή 4 Φλεβάρη, στις 7.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εισηγητής θα είναι ο Θανάσης Κρουστάλης, μέλος της ΝΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ενώ θα παρέμβουν και οιΓ. Χουρμουζιάδης, καθηγητής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Λ. Αγγέλης, αναπληρωτής καθηγητής ΠΤΝ του ΑΠΘ, Φ. Βώρος, επίτιμος σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχτεί η ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ για την Παιδεία, που προβάλλει σήμερα ως πρώτιστη ανάγκη την επέκταση της βασικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα 12 χρόνια, ώστε όλοι οι άνθρωποι να αποκτούν γενική μόρφωση, πριν από οποιαδήποτε επαγγελματική κατάρτιση και πριν από την επιλογή για την ανώτατη Εκπαίδευση, μέσα από ένα σχολείο που θα έχει ενιαία δομή, περιεχόμενο και μορφή. «Για να γλιτώσει, το Λύκειο, όπως επισημαίνει στην πρόσκλησή της η οργάνωση, από το σφιχτό εναγκαλισμό του από την εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, να αλλάξει το περιεχόμενό του, απαιτούνται ριζικές φιλολαϊκές αλλαγές. Χρειάζεται να υπάρξει ανάπτυξη, με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού και όχι με βάση τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.

Η ΚΟ Θεσσαλονίκης καλεί στην ημερίδα, όσους δε συμφωνούν με την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, θέλουν να αντισταθούν σ' αυτήν τη βαρβαρότητα και αναζητούν έναν άλλο δρόμο για την εκπαίδευση με βάση τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ