Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να λειτουργήσει η επιχείρηση ραφής στρατιωτικών ενδυμάτων στον Εβρο

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου

Μια επένδυση 250 εκατομμυρίων δραχμών που θα πρόσφερε εργασία σε 120 κατοίκους του Νομού Εβρου, για περισσότερα από δυο χρόνια, μένει «στάσιμη» μέσα στα υπουργικά γραφεία!

Το σοβαρό αυτό θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Κόμματος επισημαίνει ότι για την αντιμετώπιση της μεγάλης ανεργίας που πλήττει το Νομό Εβρου και για την κάλυψη των αναγκών του στρατού, σημαντική δύναμη του οποίου υπηρετεί εκεί, το 1994 ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης και λειτουργίας επιχείρησης ραφής στρατιωτικών ενδυμάτων στην περιοχή του Τριγώνου.

Με τη σύσταση φορέα, υπογραμμίζει στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησής του ο Στ. Παναγιώτου, και την υπαγωγή της επένδυσης στον αναπτυξιακό Ν. 1262, υπογράφτηκε το καταστατικό της επιχείρησης «Ενδύματα Τριγώνου ΑΕ» και το 1997 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτιρίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15 στρεμμάτων στο Σπήλαιο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι από τότε πέρασαν πάνω από δυο χρόνια και ενώ δαπανήθηκε το ποσόν των 250 εκατομμυρίων δραχμών για την κατασκευή του κτιρίου, η λειτουργία της επιχείρησης, που προβλέπεται να απασχολήσει 120 εργαζόμενους από την περιοχή, δεν προχωρά. Για τη λειτουργία της, χρειάζεται η αγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς ΕΘνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο και Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου: «Ποια μέτρα προτίθενται να πάρουν για να προχωρήσει η προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ώστε να αξιοποιηθεί η υποδομή που δημιουργήθηκε και για την οποία δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά και να λειτουργήσει η επιχείρηση "Ενδύματα Τριγώνου ΑΕ"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ