Σάββατο 15 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 16 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαντάμε με την ενότητα των εργαζομένων όλου του κλάδου

Από τη διακήρυξη της «Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων στην Ενέργεια»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στην Ενέργεια να ενισχύσουν το κλαδικό τους Σωματείο απευθύνει η «Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στην Ενέργεια».

«Ο κλάδος μας παραμένει ένας από τους ισχυρότερους της οικονομίας. Ειδικά αυτή την περίοδο βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων», σημειώνει στη διακήρυξή της και εξηγεί: «Η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει το πλαίσιο, που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την τελική φάση της "απελευθέρωσης" του κλάδου της Ενέργειας. Ενας μεγάλος αριθμός από δομικές αλλαγές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και πολλές ακόμη ακολουθούν, στο όνομα του "εκσυγχρονισμού", της "ανταγωνιστικότητας", της "σύγκλισης με τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ", της "ανάπτυξης" και των "νέων επενδύσεων που έχει ανάγκη η χώρα", καλλιεργώντας την αντίληψη ότι επιχειρήσεις, κοινωνία και εργαζόμενοι θα βγουν όλοι τους μαζί ωφελημένοι.

Ομως ούτε οι επενδύσεις στην Ενέργεια, ούτε οι μεταρρυθμίσεις στον κλάδο, ούτε η επάνοδος της χώρας στην ανάπτυξη θα επαναφέρουν τις τιμές της Ενέργειας, τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο προηγούμενο επίπεδο, πόσο μάλλον στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών του 21ου αιώνα».

«Δεν νοείται, σήμερα, που η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν σημειώσει τόση πρόοδο, που οι παραγωγικές δυνάμεις έχουν γιγαντωθεί, να μένουν στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων ακάλυπτες», υπογραμμίζει και καλεί τους εργαζόμενους να αναρωτηθούν: «Στον κλάδο μας, όλοι εμείς που παράγουμε και διακινούμε τεράστιες ποσότητες Ενέργειας, μπορούμε να ανεχτούμε να μένουν σπίτια χωρίς θέρμανση; Να υπάρχουν οικογένειες χωρίς θέρμανση; Να κινδυνεύουν χιλιάδες οικογένειες να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα;».

«Ο δρόμος της υποταγής, της μοιρολατρίας, του "μικρότερου κακού" δεν είναι ο δικός μας δρόμος!», ξεκαθαρίζει η «Αγωνιστική Κίνηση» και καταλήγει: «Για αυτό το Κλαδικό Σωματείο συντάσσεται με όλες του τις δυνάμεις με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, με το ΠΑΜΕ, με τη γραμμή της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τα μονοπώλια. Συντάσσεται με τη λογική ότι σήμερα υπάρχουν αντικειμενικά οι δυνατότητες οι εργαζόμενοι να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η καθημερινή πάλη για όλα τα προβλήματα να μην είναι κοντόφθαλμη, αλλά, πατώντας στον καθημερινό αγώνα, να ανοίγει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές, ώστε να καρπώνονται τον πλούτο αυτοί που τον παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ