Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Μητραντζάς
Γιάννης Μητραντζάς
Φωτ.2

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των αλησμόνητων φίλων και συντρόφων μου, παλαίμαχων κομμουνιστών, στελεχών του ΚΚΕ ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΤΣΑΚΗ (Νέστορα) και ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λουτρακίου 50.000 δρχ.

Μίλτος Τσαμαλής

* * *

Φωτ.

Ο αξέχαστος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1938, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1920.

Πέθανε την 1η Ιούλη 1994.

Στη μνήμη του προσφέρω 30.000δρχ. στο ΚΚΕ και 20.000 δρχ. στην ΚΝΕ.

Η συντρόφισσά του Πόπη Τσουκαλά

* * *

Φωτ.

Στις 9 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ (Ερμή), μέλους του ΚΚΕ από το 1943 και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1920. Τελείωσε τη Σιβιτανίδειο και πήρε πτυχίο μηχανικού τορναδόρου. Το Φλεβάρη του 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ ΝΕΩΝ. Αργότερα πέρασε στην ΕΠΟΝ. Το 1943 βγήκε στο βουνό αντάρτης στα τμήματα Αττικοβοιωτίας του ΕΛΑΣ. Τελείωσε τη Σχολή Αξιωματικών της Ρεντίνας και πήρε το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε και καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλακή και εξορία.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα για να συνεχίσει τον αγώνα του για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Μινοδώρα Ποζατζίδου
Μινοδώρα Ποζατζίδου
Η ζωή του ήταν υπόδειγμα συνέπειας, ήθους, σεμνότητας και τιμιότητας.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Η γυναίκα του Αγγελική Αγραφιώτου

* * *

Φωτ. 2

Στην άσβεστη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ και του γιου μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης, 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Τζένη Ασημακοπούλου-Πανταζή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΓΑΡΑΜΑΝΙΔΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης 25.000 δρχ.

Οι συναγωνίστριές της Τζένη Πανταζή, Μαρία Μυριανθοπούλου, Μαρίκα Τολιάτη.

* * *

Η Καίτη Καλαϊτζόγλου και ο Δημήτρης Τσιόμπος πρόσφεραν 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων, για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη της αγωνίστριας ΣΩΤΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, της οποίας η ζωή ήταν ένας διαρκής αγώνας για την επικράτηση του σοσιαλισμού.

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ και των γονιών μου ΛΑΖΑΡΟΥ και ΜΗΝΟΔΩΡΑΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΟΥ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, 20.000 δρχ.

Σοφία Μητραντζά

* * *

Ο Κώστας Μπανάρας από το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Ηλείας 10.000 δρχ. στη μνήμη του μπάρμπα του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΝΑΡΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες το 1949, της θείας του ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ Γιαννικοπούλου - ΜΠΑΝΑΡΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και των γονιών του ΜΗΤΣΟΥ και ΘΕΩΝΗΣ επίσης αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Λάζαρος Ποζατζίδης
Λάζαρος Ποζατζίδης
* * *

Ο Θρασύβουλος Ευθυμάκης προσφέρει 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Χανίων, στη μνήμη των γονιών του ΣΤΡΑΤΗ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ και των αδελφών του ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ και ΚΩΣΤΑ καθώς και στη μνήμη των ηρώων ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, Μαθηματικού, μέλους της ΟΚΝΕ, γραμματέα της Εθνικής Αλληλεγγύης Αθήνας, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 από Γερμανούς. ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΡΑ, δικηγόρου, μέλους της ΟΚΝΕ, γραμματέα της Οργάνωσης Παγκρατίου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 από Γερμανούς. ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, δικηγόρου, μέλους της ΟΚΝΕ από το 1935, εκπροσώπου του Παλλαϊκού Μετώπου, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, φοιτητή Χημείας, μέλους του ΕΑΜ ΝΕΩΝ στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος πιάστηκε, στάλθηκε όμηρος στη Γερμανία και πέθανε από βασανιστήρια στο στρατόπεδο Μπρούνοσβικ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, μέλους του ΕΑΜ Παγκρατίου, ο οποίος πιάστηκε από τους Γερμανούς το 1944, αργότερα εξορίστηκε στον Αϊ-Στράτη Στράτη και το Μακρονήσι και πέθανε το 1982, ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ, Χημικού ΑΤΕ, μέλους του ΕΑΜ, που τραυματίστηκε σοβαρά από τρομοκράτες γιατί κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας για τα βασανιστήρια του Παρθενίου στο ξενοδοχείο Κρυστάλ, ο αδελφός τους Βασίλης Κότσιρας, απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών του ΕΛΑΣ Ρεντίνας, προσφέρει 30.000 δρχ. στην ΚΟ Παγκρατίου του ΚΚΕ και 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ.


Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας

Σπύρος Τσουκαλάς
Σπύρος Τσουκαλάς

Σπύρος Κωτσάκης
Σπύρος Κωτσάκης

Δημήτρης Αγραφιώτης
Δημήτρης Αγραφιώτης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ