Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΝΟΤΙΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Υγεία και το Παράρτημα Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων

Αποφασίστηκε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 27/2

Από τη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής
Από τη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής
Σύσκεψη φορέων των νότιων συνοικιών της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με πρωτοβουλία των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ στην περιοχή, με αφορμή την πλήρη συρρίκνωση του Παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. και Α. Κυριακού», αλλά και τα υπόλοιπα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία.

Στο κάλεσμα των Συλλόγων της ΟΓΕ ανταποκρίθηκαν η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, η Ενωση Γονέων Μοσχάτου - Ταύρου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αγίου Δημητρίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Θουκυδίδης», το Παράρτημα Νοτίων του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, η Ενωση ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου, η Ενωση ΕΒΕ Καλλιθέας, το Παράρτημα Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, το Σωματείο Συνταξιούχων Γλυφάδας - Αργυρούπολης - Ελληνικού, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω δήμων, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Καλλιθέας.

Οι φορείς αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 27/2, στις 9 π.μ., κατά την οποία θα επιδώσουν κοινό ψήφισμα.

«Κόστος» για το κράτος, όφελος για τους ομίλους η Υγεία των παιδιών μας

Στην εισηγητική ομιλία, εκ μέρους των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ, η Αθηνά Λαζαρίδου τόνισε ότι το Παράρτημα Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων «υπόκειται στις πολιτικές τόσο της τωρινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων που λειτουργούν στη λογική των μειωμένων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για κοινωνικές δαπάνες, που οδηγούν σε συνεχή υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση, ακόμα και κλείσιμο υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας».

Στην κατεύθυνση αυτή υπογράμμισε πως δεν είναι τυχαία «η συζήτηση για Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στον τομέα της Υγείας», καθώς αντανακλά «τη λογική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την Υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας ως κόστος για το κράτος και όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας».

«Στους δήμους των νότιων συνοικιών ζουν 60.000 παιδιά, ενώ υπάρχουν μόλις 18 παιδίατροι στις δημόσιες δομές Υγείας. Υπάρχουν επίσης 420 δημόσιες σχολικές μονάδες και δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και 54 χώροι μαζικής άθλησης, για τα οποία απαιτείται η στήριξη από αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες, σε συνδυασμό με το ειδικευμένο προσωπικό που θα καλύπτει κάθε χώρο», τόνισε, επισημαίνοντας την τεράστια έλλειψη δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας.

Διατύπωσε το αίτημα το Παράρτημα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Καλλιθέα «να λειτουργήσει άμεσα ως ένα δημόσιο και δωρεάν Κέντρο Υγείας», στελεχωμένο «με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας». Υπενθυμίζεται ότι το παράρτημα διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα που είναι σε αχρηστία εδώ και έναν χρόνο λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, καθώς και μικροβιολογικό εργαστήριο.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στην αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους στην περίπτωση που χρειαστούν άμεση ιατρική βοήθεια, με δεδομένη την έλλειψη δομών στην περιοχή. Στηλίτευσαν τη λογική με βάση την οποία η Υγεία και η Παιδεία αντιμετωπίζονται ως «κόστος» από το κράτος, την ίδια στιγμή που δίνονται κάθε είδους «δώρα» και επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και δαπανώνται για το ΝΑΤΟ δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ