Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αντιδράσεις για τη μετατροπή του σε ΝΠΙΔ

Αντιδρώντας στην επιχειρούμενη μετατροπή του ΠΓΝΛ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), η Ενωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωση για αυτό το θέμα, την Παρασκευή 21 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του «Μύλου του Παππά». Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Στο μεταξύ, ομόφωνα ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το ίδιο θέμα, με το οποίο εκφράζεται η αντίθεση στα σχέδια της κυβέρνησης. Το ψήφισμα ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει ότι η διαχρονική υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου ωφέλησε τους ιδιώτες, ενώ τώρα ανοίγεται ένα μεγαλύτερο πεδίο για την κερδοφορία τους.

Με πρόσχημα ότι δεν έχει δει γραπτό σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος του ΠΠΝΛ, η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας που υποστηρίζεται από τη ΝΔ, αρνήθηκε να ψηφίσει το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», με το οποίο καλούσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στην εξαγγελία της κυβέρνησης.

Οπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «η περιφερειακή αρχή, παρά τα όσα φραστικά λέει ότι είναι υπέρ της δημόσιας Υγείας για να ξεγελά το λαό, είναι προφανές ότι δεν διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και στον τομέα της Υγείας, η οποία προωθεί τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες", που έχει ως βάση ότι η υγεία είναι "ατομική ευθύνη", η υγειονομική περίθαλψη "εμπόρευμα". Αλλωστε, έχει δηλώσει ότι δεν είναι αντίθετη στη δράση των ιδιωτικών εταιρειών στην Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ