Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συγκέντρωση σήμερα στην κεντρική πλατεία

Ευρύ κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, συνολικότερα τα λαϊκά στρώματα, απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚ Λάρισας) και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ (ΝΤ ΑΔΕΔΥ) που οργανώνουν τη σημερινή συγκέντρωση - διαδήλωση ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, τον προϋπολογισμό. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή τους το ΕΚ Λάρισας και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση, πιεσμένη από τις μεγάλες απεργίες της άνοιξης, υποχρεώθηκε να καταφύγει σε προσωρινή υποχώρηση. Για αυτό και τώρα, σημειώνεται, φοβούμενη τον ενωμένο ταξικό αγώνα των εργαζομένων, «επιλέγει τον "κοινωνικό διάλογο" της απάτης και όχι την κατά μέτωπο και εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση, επιταχύνοντας τις αρνητικές αλλαγές στον τομέα της υγείας».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, τονίζεται ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω από τις αντεργατικές - αντιλαϊκές επιλογές της και αυτό φαίνεται από το ότι διατηρεί τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τους νόμους που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις. Ενώ ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των εργαζομένων μέσω των νέων φορολογικών συντελεστών. Στην ίδια λογική, επισημαίνεται, κινείται και ο φετινός προϋπολογισμός που αναδιανέμει τον πλούτο - που οι εργαζόμενοι παράγουν - υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Επίσης το ΕΚ Λάρισας και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που αγνοούν προκλητικά τη σαφή εντολή της εργατικής τάξης για αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, δεν παίρνουν θέση για τον προϋπολογισμό και, τελικά, βάζουν πλάτη για να υποταχθεί η εργατική τάξη στους στόχους της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Για αυτό, υπογραμμίζεται, «η ευθύνη για τη συνέχιση του αγώνα πρέπει να περάσει στους ίδιους τους εργαζόμενους». Καταλήγοντας το ΕΚ Λάρισας και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα οργάνωσης ενός νέου παλλαϊκού αγώνα, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ