Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Χαιρετίζουν τους αγρότες που συμμετείχαν στη μαχητική κινητοποίηση στη Λάρισα

Από την τελευταία κινητοποίηση στη Λάρισα
Από την τελευταία κινητοποίηση στη Λάρισα
Τους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και συμμετείχαν στη μαζική και μαχητική κινητοποίηση στη Λάρισα την Παρασκευή 21 Φλεβάρη, στο 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο για το Βαμβάκι, χαιρετίζουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Στο συνέδριο - φιέστα που διοργανώθηκε από την Διεπαγγελματική Βάμβακος, στην οποία κάνουν κουμάντο οι εκκοκκιστές, με πρόσχημα την ποιότητα και με στόχο τη διασφάλιση μεγαλύτερων κερδών για τους εκκοκκιστές, δεν έγινε κουβέντα για το γεγονός ότι το βαμβάκι φέτος ήταν ποιοτικότατο αλλά οι βαμβακοπαραγωγοί πληρώθηκαν με 20% τιμή μικρότερη σε σχέση με πέρυσι χωρίς να πληρωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αφού η ηγεσία του υπουργείου δεν φρόντισε να υπάρχει ΚΥΑ με την οποία να διασφαλίζεται η πληρωμή της ποιότητας και έτσι αυξήθηκαν τα κέρδη των εκκοκκιστών. Επίσης εσκεμμένα δεν υπήρχε στη θεματολογία το υπέρογκο κόστος παραγωγής γιατί έτσι θα αναδείχνονταν οι κυβερνητικές ευθύνες για το πετρέλαιο, το ρεύμα, τα πανάκριβα μέσα και εφόδια».

Ταυτόχρονα, στηλιτεύουν τη στάση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος ήρθε στο μέρος που ήταν συγκεντρωμένοι «μόνο και μόνο για να δείξει στις κάμερες ότι ακούει τους αγρότες όταν 3 φορές, με τρακτέρ στο δρόμο, του έχουμε ζητήσει συνάντηση και την αρνήθηκε». Καταγγέλλουν ακόμα ότι στη συνέχεια, αφού αποχώρησαν, ο υπουργός κατέφυγε στην αγαπημένη του μέθοδο της συκοφάντησης και της λασπολογίας χαρακτηρίζοντάς τους για μια ακόμη φορά αγρότες του ΚΚΕ και ότι δεν συζητάει με μανιφέστα.

Οπως σημειώνει η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών, «είναι άστοχο και εκτίθεται ο ίδιος όταν χαρακτηρίζει συλλήβδην, χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους μέλη, καθώς και δεκάδες αγροτικούς συλλόγους που συμμετέχουν στη δύναμη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας ως υποκινούμενους κομματικά. Αν όλοι αυτοί και όσοι έχουν προβλήματα ήταν ό,τι μας χαρακτηρίζει, ο ίδιος τότε δεν θα ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ομως την απάντηση στις συκοφαντίες του κ. Βορίδη πρέπει να την δώσουν κυρίως όσοι αγρότες ήταν στην αίθουσα ως θεατές με τους οποίους συμπορευτήκαμε στα μπλόκα τα προηγούμενα χρόνια, με τα ίδια ακριβώς αιτήματα και με μόνη διαφοροποίηση ότι υπήρχε άλλη κυβέρνηση στη χώρα. Να του απαντήσουν οι βουλευτές, παράγοντες, στελέχη, υποψήφιοι και νυν δήμαρχοι της ΝΔ που μας επισκέφτηκαν πέρυσι στο μπλόκο Νίκαιας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Τότε τι ήμασταν αλήθεια;

Οι ενωτικές Ομοσπονδίες καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την αντιμετώπιση του υπουργού, την εχθρική στάση του απέναντι στους αγρότες και την αμέριστη στήριξή του σε εκκκοκιστές, εμπόρους, βιομηχανίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια μαζί με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο - τερατούργημα την Πέμπτη 27/2 και το αγωνιστικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ.

  • Την Πέμπτη 27/2 θα συνεδριάσει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Λάρισα για να αποτιμήσει τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και για να σχεδιάσει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ