Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΦΩΚΙΔΑ
Αγωνιστικός συντονισμός

Να συνεχίσουν τον αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σε συντονισμό με όλους τους αγρότες της χώρας, συμφώνησαν οι ελαιοπαραγωγοί της Φωκίδας, στην παμφωκική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν προχτές το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιτέας. Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής, που αποτελείται από την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Αμφισσας, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φωκίδας, του ΤΟΕΒ Αμφισσας και τους Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς Αμφισσας, Ιτέας - Κίρρας και Χρισσού.

Ολοι όσοι μίλησαν επισήμαναν τα συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, είτε αυτά αφορούν τη συνεχή συρρίκνωση της παραγωγής μέσω των ποσοστώσεων ή των προστίμων συνυπευθυνότητας, τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού της ελιάς και του λαδιού, τις νοθείες και τις προσμείξεις που γίνονται στο ελαιόλαδο, είτε αφορούν τις μεγάλες ελλείψεις σε αρδευτικά έργα, εγγειοβελτιωτικά ή έργα υποδομών (τσιμενταύλακες κ.ά.). Βασικοί ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο Γ. Κόζαρης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρισσού και γγ της ΕΓΣ Αμφισσας, ο Ν. Αγγελόπουλος, πρόεδρος της ΟΑΣ Φωκίδας και ο Χ. Κατσανάκης, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αμφισσας. Συμμετείχαν επίσης, ο Ευθ. Μαρούτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιτέας - Κίρρας, ενώ παραβρέθηκαν ο νομάρχης Φωκίδας, ο δήμαρχος Ιτέας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργίας της ΝΑ Φωκίδας.

Στο τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε και εγκρίθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών, ενώ σε νέα συνεδρίασή της την Πέμπτη η Συντονιστική Επιτροπή θα αποφασίσει για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ