Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Προκλητικός ο υπουργός Γεωργίας

Προκλητικός εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Δρυς, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την οποία κλήθηκε να ενημερώσει για τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από το βαμβάκι και τον καπνό.

Ο υπουργός όχι μόνο επανέλαβε τα όσα αποπροσανατολιστικά έχει πει κατά καιρούς για τα δύο προϊόντα, αλλά προσπάθησε να ειρωνευτεί και τον βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της επιτροπής Σπ. Στριφτάρη, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε για το πώς σχολιάζει τη δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ ότι μετά από τρία χρόνια οι περικοπές επιδότησης στον καπνό θα αρχίσουν να ισχύουν χωρίς να γίνει καμία διαπραγμάτευση.

Δείχνοντας το ήθος του, ο Γ. Δρυς είπε με αμετροέπεια στον Σπ. Στριφτάρη να «στείλει γράμμα στον αρμόδιο επίτροπο» για να πληροφορηθεί τις προθέσεις του! Η απίστευτα ανεύθυνη αυτή απάντηση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που διαπραγματεύεται με την ΕΕ και ως εκ τούτου αυτή που πρέπει να στέλνει γράμματα και να συνομιλεί με τους αρμόδιους.

Ο Σπ. Στριφτάρης είπε ότι είναι ανακρίβεια τα όσα λέγονται στους παραγωγούς, ότι δηλαδή οι 193,5 δρχ. είναι η προκαταβολή μόνο από την επιδότηση, και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως τελικά θα υπάρχουν παραγωγοί που δε θα επιδοτηθούν αφού θα υπάρξουν, όπως είπε ο Ε. Αργύρης, «μη επιλέξιμα στρέμματα».

Κατά τα άλλα ο Γ. Δρυς είπε ότι η παραγωγή βαμβακιού δε θα ξεπεράσει το 1.146.000 τόνους και ανακοίνωσε ότι μέχρι την Παρασκευή είχαν παραδοθεί στα εκκοκκιστήρια 940.000 τόνοι. Μάλιστα, κατηγόρησε ορισμένους αγρότες λέγοντας ότι θέλοντας να δείξουν πως ο κανονισμός για το βαμβάκι είναι καταστροφικός δεν τους νοιάζει εάν τελικά «καταστραφεί η χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ