Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Με κατασχέσεις απειλεί η ΑΤΕ

Οχι που θα «κώλωνε» η υπό ιδιωτικοποίηση Αγροτική Τράπεζα του Χρηματιστηρίου να απειλήσει - εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων - με κατασχέσεις κάποιους αγρότες που έχουν χρέη! Με το έγγραφό της που απευθύνεται σε Καρδιτσιώτη αγρότη, η ΑΤΕ, αφού τον ενημερώνει πόσο έφτασε το χρέος του για ένα δάνειο που πήρε προ ετών, εντέλλεται:

«... Τέλος, εντός 10 ημερών από τη λήξη της παρούσας παρακαλούμε να προσέλθετε στο κατάστημά μας για την ικανοποίηση της ληξιπρόθεσμης οφειλής σας. Σε περίπτωση που αδιαφορήσετε η Τράπεζα θα προβεί σε αναγκαστική είσπραξη της απαίτησής της».

Ετσι είναι. Την ώρα που ο αγρότης βρίσκεται στο δρόμο μαχόμενος για την επιβίωσή του, για να μην ξεκληριστεί από τη γη του, η «δική» του τράπεζα - αυτή που οι αγροτιά «ταΐζει» χρόνια τώρα με τα «λιανώματα» που της περισσεύουν - απειλεί να του κατασχέσει το χωράφι και να του αρπάξει το σπίτι του. Για να μη χάσει κάτι από τα πανωτόκια που επέβαλλε και τα οποία «φούσκωσαν» σε αβάσταχτο χρέος το μικρό δανειάκι του αγρότη. Αυτή είναι η πολιτική της ΑΤΕ, η οποία μετατράπηκε σε καθαρά εμπορική τράπεζα και «πάει» τώρα για ιδιωτικοποίηση.

Να, γιατί ένα από τα βασικά αιτήματα του νέου αγροτικού ξεσηκωμού είναι «να παραμείνει δημόσια η Αγροτική Τράπεζα και να λειτουργήσει με αναπτυξιακά παραγωγικά και κοινωνικά κριτήρια...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ