Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Νέα πανελλαδική σύσκεψη στις 19 Δεκέμβρη
  • Την επόμενη Τετάρτη στα Φάρσαλα αποφασίζουν οι αγρότες για τη συνέχεια που θα δώσουν στον αγώνα τους
  • Κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες Πανελλαδικής Παναγροτικές κινητοποιήσεις

Φεύγουν ικανοποιημένοι

θα γυρίσουν δριμύτεροι

Νέο πανελλαδικό ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη στα Φάρσαλα, έδωσαν οι αγωνιζόμενοι αγρότες, καθώς σήμερα κορυφώνονται οι τριήμερες παναγροτικές κινητοποιήσεις, με μαζικά συλλαλητήρια και διάφορες άλλες δυναμικές εκδηλώσεις σε πρωτεύουσες και άλλες πόλεις πολλών νομών της χώρας. Τα μηνύματα από ολόκληρη τη χώρα είναι θετικά. Οι αγρότες πέτυχαν τους στόχους που είχαν διακηρύξει και δίνουν την υπόσχεση πως θα επανέλθουν πολύ σύντομα πιο πολλοί, πιο δυναμικά, καλύτερα οργανωμένοι και συντονισμένοι. Το πότε, το πώς και το πού ακριβώς θα επανέλθουν θ' αποφασιστεί στη νέα πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 19 του Δεκέμβρη, στα Φάρσαλα, όπως πρότειναν μετά από συνεδρίαση, χτες, οι δυο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και ο Καπνικός Συνεταιρισμός Καρδίτσας.

Οι αγωνιστές της αγροτιάς που βγήκαν στους δρόμους σ' όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τη Λέσβο μέχρι την Κέρκυρα, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν την πάλη για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διότι έχει πλέον γίνει συνείδηση των αγροτών πως μόνο ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Και όσο πλατύτερη και ενεργότερη θα είναι η συμπαράσταση των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού στην πάλη της αγροτιάς, τόσο πιο γρήγορα και πιο θετικά θα είναι τα αποτελέσματα. Αλλωστε, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι κοινά είναι τα προβλήματα, άρα κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας, κοινός ο στόχος και σκοπός.

Η στάση που κρατάει η κυβέρνηση στη διάρκεια της τριήμερης πανελλαδικής κινητοποίησης της αγροτιάς δείχνει ότι δε θέλει ν' ασχοληθεί σοβαρά με το αγροτικό πρόβλημα της χώρας και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Αποδεικνύει ότι δεν είναι διατεθειμένη ν' αλλάξει ούτε μια κεραία της πολιτικής της, επιμένοντας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στοχεύει στο μαζικό ξεκλήρισμα των αγροτών, ώστε να περάσει η γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών - νεοτσιφλικάδων.


Γι' αυτό και οι αγρότες όλης της χώρας συνεχίζουν και κλιμακώνουν την πάλη μέχρι ν' ανατρέψουν αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ