Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΜΕ
«Παρών» στο ραντεβού των ταξικών δυνάμεων της Ευρώπης

Αναχωρεί αύριο το πρωί (Πέμπτη) η αποστολή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) για να δώσει το «παρών» στο αγωνιστικό ραντεβού των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων της Ευρώπης στις Βρυξέλλες. Εκεί όπου πάνω από 300 Ελληνες διαδηλωτές, κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, θα διαδηλώσουν μαζί με συναδέλφους τους εργαζόμενους από άλλες χώρες, την αντίθεσή τους στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ - ΕΕ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους απολυμένους της SABENA. Η συμμετοχή του ΠΑΜΕ στις διαδηλώσεις - κατά τη διάρκεια των οποίων γίνεται η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στο Λάακεν των Βρυξελλών - εκφράζει την ανάγκη ο αγώνας αυτός να αποκτήσει ολοένα και βαθύτερα ταξικά χαρακτηριστικά, με στόχο την ολομέτωπη αντιπαράθεση της εργατικής τάξης με τους εκμεταλλευτές της.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού κινήματος θα βρεθούν αύριο στις 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κλεμαντίν.

Την ίδια ημέρα, στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί από τις ταξικές δυνάμεις ανοιχτή συγκέντρωση συμπαράστασης στους απολυμένους της SABENA και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με κεντρικό ομιλητή τον Γ. Μαυρίκο, εκ μέρους του ΠΑΜΕ. Ακόμα, θα χαιρετίσουν συνδικαλιστές από Γαλλία, Βέλγιο, Τουρκία, Ολλανδίας, Ιταλία, απολυμένοι της SWISSAIR και άλλοι. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Πασάζ 44, αίθουσα Audoitore, στη λεωφόρο του Βοτανικού Κήπου και κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Vord.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ