Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των αγροτών μας

Παρέμβαση του Στρατή Κόρακα στο Ευρωκοινοβούλιο

Τη φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της αγωνιζόμενης ελληνικής αγροτιάς, έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, με προ ημερήσιας διάταξης παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στρ. Κόρακας δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να φέρω στην αίθουσα αυτή τη σθεναρή διαμαρτυρία και την αγανάκτηση της αγροτιάς της Ελλάδας, που βρίσκεται πάλι σε μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που τους διώχνει από τα χωράφια τους, τους ξεκληρίζει, ερημώνει την ύπαιθρό μας.

»Αγωνίζονται οι αγρότες της Ελλάδας ενάντια στην πολιτική των ποσοστώσεων, που περιορίζει την κτηνοτροφία και δυναμικές καλλιέργειες, ακόμη και για προϊόντα που η ΕΕ είναι εξαιρετικά ελλειμματική, όπως είναι το λάδι, ο καπνός, τα οπωροκηπευτικά, οι φυτικές πρωτεϊνούχες ζωοτροφές, το βαμβάκι - για το οποίο, μάλιστα, το Συμβούλιο αγνόησε απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, που ζητούσε την αύξηση της ποσόστωσης κατά 50% περίπου.

»Αγωνίζονται οι αγρότες μας ενάντια στην εκμετάλλευσή τους από το μεταποιητικό κεφάλαιο και τους εμπόρους που αρπάζουν την παραγωγή τους σε εξευτελιστικές τιμές.

»Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν ήδη εγκαταλείψει την αγροτική δραστηριότητα, εξαιτίας αυτής της πολιτικής, πυκνώνοντας τις γραμμές των ανέργων.

»Ζητούν την κατάργηση των ποσοστώσεων, τουλάχιστον για τα προϊόντα, στα οποία η ΕΕ είναι ελλειμματική. Ζητούν να ισχύσει η περιβόητη κοινοτική προτίμηση και για τα προϊόντα αυτά.

»Ζητούν έργα υποδομής, όπως άρδευσης (ιδιαίτερα ευεργετικά και για το περιβάλλον).

»Ζητούν τιμές παραγωγού, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν, έστω, ένα μικρό κέρδος.

»Κυρία πρόεδρε,

»Στο δίκαιο αγώνα επιβίωσής τους που διεξάγουν οι αγρότες μας, είμαστε στο πλευρό τους με όλες τις δυνάμεις μας και ας χαρακτηρίζεται ο αγώνας τους αυτός "τρομοκρατία", σύμφωνα με τον ορισμό της τρομοκρατίας που έδωσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης της ΕΕ και φοβόμαστε ότι θα εγκρίνει το Συμβούλιο Κορυφής στο Λάακεν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ