Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... εξπέρ

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΞΠΕΡ έχει γίνει ο Γιώργος Δρυς στο ζύγισμα του βαμβακιού, όπως ακούμε από τις προσπάθειές του να πείσει ότι η αγροτική πολιτική, που ακολουθεί η ΕΕ, και ο ίδιος φυσικά, είναι σωστή.

Μάλλον, όμως, υστερεί στη δυνατότητα του να «ζυγίζει» τις καταστάσεις. Γιατί, βέβαια, συκοφαντώντας τους αγρότες, το μόνο που δεν πρόκειται να καταφέρει είναι να πείσει για τις προθέσεις του. Αλλωστε, αυτό φαίνεται πια!

ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 700.000 ανθρώπους αυξήθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας τη δεκαετία 1991 - 2001, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Δεν αποτελεί δα και κανένα ρεκόρ. Θα μπορούσαμε και καλύτερα.

Το περίεργο είναι, πάντως, πως δε «βγήκε» ακόμα ο Λαλιώτης να σχολιάσει ότι οι χαμηλοί ρυθμοί αύξησης του πληθυσμού τη συγκεκριμένη δεκαετία οφείλονται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 1991 έως το 1993. Πώς του διέφυγε αυτή η δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης;

ΤΟ 2002 θα δώσει, τελικά, τη βοήθεια που υποσχέθηκε στους πλημμυροπαθείς της Σάμου η κυβέρνηση. Προφανώς, κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από ορθολογική λογιστική σκέψη. Χειμώνας είναι, μπορεί να έχουμε και καμιά άλλη νεροποντή, οπότε μπορεί να συμψηφίσει σε ένα τα κονδύλια που θα έπρεπε να δώσει σε δυο δόσεις.

Οσο γι' αυτούς που διαμαρτύρονται στη Σάμο για την έλλειψη ευαισθησίας, προφανώς πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη καταλάβει το νόημα του εκσυγχρονισμού, καθώς και ότι είναι πλέον Ευρωπαίοι πολίτες.

ΓΙΑ ΤΗΝ επίσκεψη Πούτιν συζήτησαν, τελικά, στη χτεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και όχι για τον χαμό που υπήρξε μεταξύ τους για τον διορισμό των τριών νέων μητροπολιτών. Προφανώς, οι «ουσιαστικές» συζητήσεις έγιναν στο παρασκήνιο.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πάντως, το ότι συζητήθηκε η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου μπορεί να είναι ανησυχητικό. Ως γνωστόν, ο κ. Πούτιν πουλάει όπλα και με την ένταση της κόντρας που έχουν οι ιεράρχες μπορεί να τους πέρασε καμία ιδέα. Πάντα στα πλαίσια της ορθόδοξης πίστης, φυσικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ