Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποιοι έστησαν «δουλιές»

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Γεωργικών Εφαρμογών - Ερευνας του υπουργείου Γεωργίας, στήθηκαν τα ακόλουθα «οικοπάρκα»:

Στον Εβρο: η ΑΓΡΟΒΙΟΠΑΡΚ, στις Βαρνάβες Σαμοθράκης (2.053 στρ.).

Στην Ημαθία: η ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και η ΕΥΡΩΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ στο Μεγάλο Μέρα Κάτω Βερμίου (5.170 στρ.). Η ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ στο Μικρό Μέρα Κάτω Βερμίου (1.414 στρ.). Το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ στο Αγρόκτημα Κλειδιού στις εκβολές του Αλιάκμονα (3.638 στρ.)

Στο νομό Θεσσαλονίκης: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΙΝΔΟΥ στο Γαλλικό ποταμό (478.675 στρ.). Και η ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ (δραστηριοποιήθηκε και στην Ημαθία) σε κοινοπραξία με το Δήμο Χαλάστρας στο δέλτα του Αξιού (1.356,7 στρ.).

Στα Ιωάννινα: Η ΕΥΡΟΒΙΟΠΑΡΚ με τέσσερις συμβάσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα Δίστρατου, Ελατοχωρίου και Λίμνης (16.000 στρ.). Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ με τέσσερις συμβάσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα Παλαιοσελίου, Πληκατίου και Αγίας Παρασκευής (12.300 στρ.). Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ στο Μαυροβούνι (3.500 στρ.). Και η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ στη Σπανούρα (4.000 στρ.).

Στο νομό Καρδίτσας: Οι αδελφοί Μάνου με τον Κατσίγερα Μιχάλη στον Πέτρινο (4.837 στρ.). Η ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ (την είδαμε και στην Ημαθία) στο Καροπλέσι (1.500 στρ. που νοίκιασε από τον ιδιώτη Σαργιώτη). Και ένα περίεργο εταιρικό σχήμα (χρειάζεται περαιτέρω αποσαφήνιση) των ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ - εταιρία ΠΑΛΑΝΤΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ «Ο ΒΙΟΤΟΠΟΣ» στα Ελληνικά (3.300 στρ.).

Στο νομό Κοζάνης: Με δύο συμβάσεις η ΕΥΡΩΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ (δραστηριοποιήθηκε και στην Ημαθία) στους Πύργους Εορδαίας (4.750 στρ.).

Στο νομό Λάρισας: Ο Παν. Καλφούτζος στον Πρινιά (1.750 στρ.), 37 ιδιώτες στον Πρινιά και την Πλασιά (12.000 στρ.). Και η ΑΓΡΟΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στην Ερέτρια (1.736 στρ.).

Στο νομό Μαγνησίας: Η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Ορους με εκπρόσωπο τον Γ. Γουλάρα και τρεις συμβάσεις στα νησιά Κυρα - Παναγιά (7.000 στρ.) και Σκάντζουρα (5.100 στρ.). Η Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Ορους με εκπρόσωπο τον Στ. Γεωργούλα για έκταση στη Σκόπελο (2.500 στρ.). Η ΑΓΡΟΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (δραστηριοποιήθηκε και στη Λάρισα) με δύο συμβάσεις στη Μιτζέλα Πουρίου (8.500 στρ.) και εκπρόσωπο τον Κ. Καράτζο, αλλά και στην Κοκίνα Περιβλέπιου (2.374 στρ.) όπου παραχώρησε τη χρήση και τα δικαιώματα στον Παν. Καλφούτζο, ο οποίος επίσης εμφανίζεται να δραστηριοποιείται και στη Λάρισα. Η Δούκα Μαρία στο Κάτω Γεντζελί (1.457 στρ.). Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΖΑΡΚΑΔΟΧΩΡΙΟΥ στο Ζαρκαδοχώρι Αλμυρού (4.990 στρ.). Ο ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΗΛΙΑ - ΜΑΥΡΙΚΕΣ στους Κωφούς Αλμυρού (4.700 στρ.). Και 31 συνιδιοκτήτες αγροκτήματος στο Ανω Γεντζελί Αλμυρού (1.430 στρ.).

Στο νομό Πειραιά: Τρεις συμβάσεις οι Μ. Γαβαλάς (πρόεδρος της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ), Ν. Καράτζης και Ζ. Ματρίμης για ενιαία έκταση στην Αίγινα (7.340 στρ.) και κοινή εκμετάλλευση με τη Μονή Χρυσολεόντισσας.

Στη Ροδόπη: Κοινοπραξία της ΑΓΡΟΒΙΟΠΑΡΚ (δραστηριοποιήθηκε και στον Εβρο) με την ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΛΛΗΣ στη Βάλτα (2.850 στρ.)

Στο νομό Σάμου: Η ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ στην Αρέθουσα Ικαρίας (6.204 στρ.).

Στο νομό Τρικάλων: Η ΟΙΚΟΠΑΡΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ στην Παλαιοσαλαμίνα Παλαιοκάστρου (7.500 στρ.). Η ΑΓΡΟΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (δραστηριοποιήθηκε στη Μαγνησία και στη Λάρισα) στο Βαθύρεμα Πύλης Τρικάλων (2.500 στρ.) και εκπρόσωπο τον Σ. Καράτζο (έχει σχέση με τον Κ. Καράτζο που εκπροσωπεί την εταιρία σε «οικοπάρκο» στη Μαγνησία;). Και οι οικογένειες Αγγέλη και Νάνη στο Ζάρκο - Φαρκαδόνας (στρ. 4.072).

Στη Φθιώτιδα: Η ΟΙΚΟΠΑΡΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (τα είδαμε και στα Τρίκαλα) στη Δελικάνδρα Στυλίδος με εκπρόσωπο τον Ν. Δανιήλ (3.933 στρ.). Η ΕΥΡΩΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ (την είδαμε και στην Ημαθία) στο Ζηλευτό (1.577 στρ.) με εκπρόσωπο το Γ. Δανιήλ. Εχει σχέση με τον έτερο Δανιήλ της ΟΙΚΟΠΑΡΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Στο νομό Φλώρινας: Η ΓΑΙΑ στη Μαλκουτσίτσα (4.500 στρ.). Η ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ (την είδαμε και σε Ημαθία - Καρδίτσα) με συμβάσεις για τη Νεομάνα - Γρέντζια και την Κιβανίτσα - Πολυνέρι (2.000 στρ.). Τα ΑΓΡΟΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (τα είδαμε και σε Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα) στη Λίμνη Πετρών - Βουνό (5.000 στρ.). Ο Κ. Καράτζος (εμφανίζεται και ως εκπρόσωπος της ΑΓΡΟΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ σε «οικοπάρκο» της στη Μαγνησία) στη Βεγορίτιδα (5.000 στρ.).

Στη Χαλκιδική: Η Μονή Διονυσίου στη Μεταμόρφωση Ορμυλίας και στο Καλαμίτσι Συκιάς (8.500 στρ.). Η Μονή Βατοπεδίου στον Αγ. Φωκά Μεταμόρφωσης Ορμυλίας (5.000 στρ.). Και το Μοναστήρι Παναγίας στην Ορμυλία (300 στρ.), που μέχρι και τις 26/7 δεν είχε πάρει επιδότηση.

Στους νομούς Κιλκίς και Πρέβεζας υπογράφτηκαν δύο συμβάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε περισσότερες αποδείξιμες πληροφορίες.


Ρεπορτάζ
Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ