Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ταξίματα στο κεφάλαιο, «νουθεσίες» στο λαό

Ευκαιρία να αποθεώσει την «υγιή επιχειρηματικότητα», τάζοντάς της και νέα προνόμια, προπαγανδίζοντας ταυτόχρονα τη στοίχιση των εργαζομένων στα συμφέροντα του κεφαλαίου, βρήκε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Ροδόπη.

Επισκεπτόμενος μονάδα παραγωγής φαρμάκων στις Σάπες, εστίασε στο «πόσο σημαντικό είναι από πλευράς πολιτείας να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να επιβραβεύουμε έμπρακτα την επιχειρηματική αριστεία». «Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε πει επανειλημμένως ότι θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα», συνέχισε, απαριθμώντας τις τέτοιες κινήσεις της κυβέρνησης: «Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, μειώνουμε το φόρο στα μερίσματα, διευκολύνουμε την επενδυτική δραστηριότητα των επιχειρήσεων μειώνοντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ειδικά στη φαρμακοβιομηχανία, δίνουμε πρόσθετα κίνητρα επιτρέποντας τον συμψηφισμό του clawback με παραγωγικές επενδύσεις οι οποίες θα γίνουν στη χώρα μας την επόμενη τριετία». «Και να ξέρετε ότι η πολιτεία θα στέκεται πάντα δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα», διαβεβαίωσε.

Στο ίδιο ύφος και καλώντας τους εργαζόμενους να στοιχηθούν στα συμφέροντα του κεφαλαίου, πρόσθεσε ότι τάχα δεν υπάρχει «επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους οι οποίοι να αισθάνονται ότι συμμετέχουν με τη δική τους συνεισφορά στο ευρύτερο καλό της εταιρείας αλλά και στη δική τους προσωπική ατομική προκοπή».

Συζητώντας εξάλλου με εκπροσώπους επιχειρηματικών και άλλων φορέων της Ροδόπης, χαιρέτισε τα αιτήματά τους, γιατί «διέκρινα σε όλες τις παρεμβάσεις που άκουσα έναν ρεαλισμό, και ίσως μία από τις μεγάλες κατακτήσεις της εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων και του λαϊκισμού είναι ακριβώς αυτή: Η προσγείωση στην πραγματικότητα», όπως χαρακτηρίζουν το συμβιβασμό με τα ψίχουλα που δίνει το κεφάλαιο.

Παρουσίασε ως ζητούμενο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της επόμενης περιόδου, που ξεκληρίζει την αγροτιά, ότι προσήλθε στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών για τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό (2021 - 2027) με «αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή» «την προστασία του εισοδήματος των αγροτών», την ώρα που έχει φτάσει στο ναδίρ και θέλουν να το πάνε και παρακάτω.

Αναφερόμενος στη δρομολόγηση κατασκευής του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ευχαρίστησε το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη «συνολική του δωρεά» στον τομέα της Υγείας και το νοσοκομείο που θα έχει η πόλη το 2024, στην απαράδεκτη λογική που θέλει όλες οι τέτοιες βασικές υποχρεώσεις του κράτους να περνάνε στη ...διάθεση και τα χέρια τελικά επιχειρηματικών ομίλων.

Αναφερόμενος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο προανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα νομοθετήσει άμεσα την πλήρη δυνατότητα δημιουργίας ξενόγλωσσων τμημάτων στα πανεπιστήμια με δίδακτρα. «Μιλήσαμε πολλές φορές για το πώς είμαστε στο επίκεντρο μιας αγοράς 50 εκατομμυρίων καταναλωτών, τουριστών. Γιατί όχι φοιτητών; Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μην έρθει κάποιος από τη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία να σπουδάσει σε ένα ανταγωνιστικό ξενόγλωσσο προπτυχιακό τμήμα, στα Αγγλικά, με δίδακτρα - όπως έχουμε τη δυνατότητα να χρεώνουμε τους ξένους φοιτητές μας - και να έχετε πρόσθετα έσοδα ως πανεπιστήμιο», εξυφαίνοντας το σχέδιο εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως περνά μέσα από τέτοια τμήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ