Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα, όχι φιλανθρωπία

Για να συμπληρώσει ένας εργαζόμενος 9.000 ένσημα χρειάζονται 60 χρόνια εργάσιμου βίου με 150 μεροκάματα μέσο όρο το χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι ο νέος δεν θα δει σύνταξη. Τα παραπάνω ανέδειξε η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στη Βουλή και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ βαδίζει στο δρόμο που της έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «και από και πέρα ανταγωνίζονται στα ψίχουλα», στα οποία «δίνουν την έννοια της Ασφάλισης».

«Δεχτήκατε όλοι την ανταποδοτικότητα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «θα το κάνετε το Ασφαλιστικό ελκυστικό. Ο εργαζόμενος θα κάνει επένδυση. Δηλαδή, θα κάνει τι; Θα κάνει fund και αμοιβαία κεφάλαια με τα γηρατειά, την αρρώστια και το θάνατό του;».

Αναφέρθηκε και στη διάταξη για την επιστροφή των συνταξιούχων στη δουλειά, λέγοντας: «Στα 70, στα 75, στα 80, θα πρέπει να δουλεύει και του λέτε ότι θα του δίνετε και την άνεση να παίρνει κάτι από τη σύνταξη για να τσοντάρει. Αυτό το παρουσιάζετε ως απελευθέρωση. Οχι. Τσόντα στην ταπεινή σύνταξη είναι. Και επειδή είναι μικρή η σύνταξη, τον αφήνετε να δουλεύει».

«Πλησιάζετε το Ασφαλιστικό αντί για δικαίωμα ως φιλανθρωπία», πρόσθεσε, και τόνισε ότι τα ασφαλιστικά συστήματα που έφτιαξαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις «αντιμετωπίζονται μόνο με κινητοποιήσεις για την ανατροπή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ