Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Καταγγελία για απόπειρα τρομοκράτησης έξω από τη ΒΦΛ

Η εργοδοσία επιστράτευσε αστυνομικούς της Ασφάλειας για να εμποδίσουν εξόρμηση συνδικαλιστών στην πύλη του εργοστασίου

Την εργοδοσία της ΒΦΛ καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας όπως και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Καβάλας και Θάσου, για την προσπάθειά της να βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Η εργοδοσία επιστράτευσε αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας, προκειμένου να σταματήσει μέλη των σωματείων από το να μοιράσουν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και να τους απωθήσει από την είσοδο του εργοστασίου, προσπάθεια που έπεσε στο κενό.

«Η κίνηση αυτή», αναφέρει η ανακοίνωση, «αποδεικνύει ότι η "δημοκρατία" για την εργοδοσία σταματά τελικά όχι μπροστά στις πύλες των εργοστασίων, αλλά ακόμα πιο μακριά. Η απαράδεκτη στάση της συνδέεται ευθέως με την προσπάθεια που κάνει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στο εργοστάσιο. Με τις συνεχείς πιέσεις και εκβιασμούς προς τους εργάτες να αποδεχτούν τα ωράρια λάστιχο, την εντατικοποίηση, τους μισθούς πείνας. Τις ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που καθιστούν ωρολογιακή βόμβα το εργοστάσιο, με τον κίνδυνο για ατύχημα μεγάλης κλίμακας να αυξάνει δραματικά. Με το τελευταίο κύμα επίθεσης που δέχθηκαν οι 135 εργαζόμενοι (οι τελευταίοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου)».

Τονίζει επίσης πως οι εργοδότες «αποθρασύνθηκαν από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να διαλύσει και το τελευταίο εργατικό δικαίωμα, που δεν πρόλαβε να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» όπως και την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη». Προσθέτει πως και η στάση «των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και της ΓΣΕΕ, που βάζουν την αστυνομία και την εργοδοσία στα συνέδρια και τις διεργασίες του συνδικαλιστικού κινήματος», αποτελεί «αέρα στα πανιά των μεγαλοαφεντικών».

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει και καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου - Βρούτση για αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, με επόμενο σταθμό τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ