Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στο πλευρό του εκπαιδευτικού που καλείται σε «παροχή εξηγήσεων»

Την ενέργεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ανατολικής Αττικής να καλέσει σε «ακρόαση - παροχή εξηγήσεων» εκπαιδευτικό, επειδή μοίραζε το γράμμα του ΠΑΜΕ προς τους μαθητές μπροστά στην 28η Οκτώβρη, καταδικάζουν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.

Σήμερα, Παρασκευή, στις 2 μ.μ., ο Μιχάλης Ρούσσος, μέλος του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, καλείται σε απολογία, μετά από αναφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Μαρκοπούλου και της διευθύντριας του σχολείου προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ζητώντας ενέργειες εις βάρος του. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί τον καθηγητή σε απολογία με βάση τα ερωτήματα του Συλλόγου Γονέων αν επιτρέπεται εκπαιδευτικοί να μοιράζουν «πολιτικά φυλλάδια έξω από το σχολείο» και αν επιτρέπεται «η ανάρτηση αφισών πολιτικών σχηματισμών στο χώρο του σχολείου».

«Το κάλεσμα της ΔΔΕ στον συνάδελφο για απολογία και η ευθεία διατύπωση απειλών για ποινή σε περίπτωση "μη επαρκών εξηγήσεων" επιχειρεί να καταργήσει την ελευθερία έκφρασης των ιδεών στο χώρο του σχολείου», τονίζεται στα ψηφίσματα μιας σειράς Συλλόγων και ΕΛΜΕ που καταδικάζουν πλήρως «πράξεις που επιχειρούν να καταργήσουν το δικαίωμα της συνείδησης και της ελεύθερης έκφρασης των συναδέλφων. Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί που κοιτάζουν τα παιδιά τους στα μάτια και μπορούν να θέτουν ερεθίσματα προβληματισμού και περαιτέρω διερεύνησης στη νέα γενιά για μεγάλα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης εποχής τους», τονίζουν, καλώντας να αποσυρθεί τώρα κάθε κατηγορία και να σταματήσει κάθε διαδικασία κλήσης σε απολογία.

Το ψήφισμα στηρίζουν οι ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Δ' Ανατολικής Αττικής, Α' Δυτικής Αττικής, Γ' Δυτικής Αθήνας, Α' Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σωκράτης», «Θουκυδίδης», «Αργύριος Μοσχίδης» κ.ά.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ενέργεια της Διεύθυνσης ΔΕ Ανατολικής Αττικής το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. «Θέλουμε να αναρωτηθούμε αν οι εκπαιδευτικοί μπορούν να είναι σωστοί παιδαγωγοί όταν λειτουργούν περιορισμένα, όταν δεν μπορούν να θέσουν ερεθίσματα στα παιδιά, χωρίς δυνατότητα να ωθούν τους μαθητές τους σε γόνιμο προβληματισμό», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα η Ομοσπονδία Γονέων ζητώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία κλήσης σε απολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ