Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση των εργαζομένων σε δήμους και Περιφέρειες

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στις Περιφέρειες και τους δήμους, ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στην Αθήνα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής είχαν κηρύξει στάσεις εργασίας, στη διάρκεια των οποίων πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου όμως ενημερώθηκαν ότι η πολιτική ηγεσία απουσίαζε λόγω της συμμετοχής της στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακολούθησε νέα συγκέντρωση στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με αντιπροσωπείες των κομμάτων, εκτός της Ελληνικής Λύσης, αναδεικνύοντας το αντεργατικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Οπως επισημαίνουν σε ανακοινώσεις τους τα σωματεία, το νομοσχέδιο προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, αυτήν τη φορά των τεχνικών υπηρεσιών, για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέσω του διαγωνισμού 3Κ, αυξάνει τα έτη υποχρεωτικής παραμονής σε μια υπηρεσία από 2 σε 7 πριν αποκτήσουν το δικαίωμα να ζητήσουν μετάταξη, φορτώνει επιπλέον καθήκοντα στο προσωπικό που απασχολείται στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Η συγκέντρωση οργανώθηκε με απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκειά της αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε στο υπουργείο το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους. Με τα πανό τους οι εργαζόμενοι απαίτησαν απόσυρση του νομοσχεδίου, είπαν «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τις απολύσεις εργαζομένων που προσλήφθηκαν με την 3Κ.

Συγκέντρωση στον υπαίθριο χώρο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη (περιοχή ΦΙΞ), πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ