Σάββατο 7 Μάρτη 2020 - Κυριακή 8 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, επισκέπτεται από την Πέμπτη και έως την Κυριακή 8 Μάρτη την Κύπρο, μετά από πρόσκληση του ΑΚΕΛ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ, και Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Η επίσκεψη ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί με συναντήσεις με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ) με επικεφαλής τον ΓΓ, Πάμπη Κυρίτση, όπως και με αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ.

Την Παρασκευή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, με τον πρέσβη της Ελλάδας, Θεοχάρη Λαλάκο, και με αντιπροσωπείες του Κινήματος Οικολόγων, του ΔΗΚΟ και της Συμμαχίας Πολιτών, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ.

Ηδη από τις πρώτες συναντήσεις αναδείχθηκε το γεγονός πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη σε μια κρίσιμη περίοδο με πυκνές εξελίξεις. Οι πολύπλευρες συναντήσεις με κόμματα και φορείς, καθώς και η επικοινωνία με φίλους του Κόμματος στην Κύπρο, αποτέλεσαν ευκαιρία για την ανάδειξη των θέσεων του Κόμματος για τις εξελίξεις αυτές, με αιχμές την κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης και την όξυνση του Προσφυγικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ