Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Δεν αναβάλλεται η δίκη Νετανιάχου

TΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της δίκης του Ισραηλινού υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ να μην κάνει δεκτό το αίτημα αναβολής για 45 μέρες. Το δικαστήριο έκρινε πως στις 17 Μάρτη, οπότε έχει προγραμματιστεί η έναρξη της διαδικασίας, δεν απαιτεί την απάντηση του κατηγορούμενου, παρά μόνο να ακούσει αυτοπροσώπως την ανάγνωση των κατηγοριών περί διαφθοράς, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται αυτές για απάτη, αποδοχή δωροδοκίας, παραβίαση εμπιστοσύνης κ.ά.

Ως εκ τούτου, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα πρέπει να προσέλθει στο δικαστήριο την επόμενη Τρίτη, 17/3. Τα παζάρια πάντως για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές της 2ας Μάρτη συνεχίζονται, δίχως να είναι ξεκάθαρο αν θα προκύψει κυβερνητικό σχήμα ή αν τελικά θα γίνουν νέες εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Ωρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ, οι ισραηλινές δυνάμεις στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης πραγματοποίησαν τρομοκρατικές εφόδους σε σπίτια Παλαιστινίων, συλλαμβάνοντας τουλάχιστον 17 άτομα δίχως να απαγγείλουν κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ