Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους και καταδίκη της πολιτικής ΝΑΤΟ - ΕΕ

Το κοινό ψήφισμα συνυπογράφουν ήδη δεκάδες σωματεία και Ομοσπονδίες

«

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα νησιά και η χώρα μας φυλακές της ΕΕ»: Αυτό το μήνυμα στέλνουν με κοινό τους ψήφισμα συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους ξεριζωμένους πρόσφυγες.

Στο κοινό ψήφισμα αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα: «Το Προσφυγικό είναι αποτέλεσμα των άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις. (...) Εχθρός του λαού δεν είναι οι ξεριζωμένοι από τους άδικους πολέμους, αλλά η πολιτική που στηρίζει αυτούς τους πολέμους, αυξάνει τα κύματα προσφύγων και μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα - φυλακή για να προστατεύεται το "φρούριο" της ΕΕ. (...) Η προστασία των συνόρων της χώρας δεν μπορεί να συνοδεύεται με μισανθρωπισμό, με επίδειξη δύναμης πάνω σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους ή με φωνές που μιλούν για εκτοπισμό των προσφύγων σε ξερονήσια. Τέτοιες εικόνες προσβάλλουν και υπονομεύουν τους πρόσφατους αγώνες των νησιωτών, σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού και πρέπει να απομονωθούν.

Ομοψυχία πρέπει να έχει ο λαός μας κι αυτήν πρέπει να τη δείξει απέναντι στους άδικους πολέμους, στον Κανονισμό του Δουβλίνου, που εγκλωβίζει και τη χώρα μας και τους πρόσφυγες, απέναντι στους φασίστες, απέναντι στην καταστολή, την κρατική βία και τα ΜΑΤ, σαν αυτή που έδειξαν πρόσφατα οι νησιώτες μας. Ο λαός μας ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αλληλεγγύη και πανανθρώπινα ιδανικά».

«Διέξοδος για πρόσφυγες - μετανάστες και το λαό είναι η άμεση κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας. Αμεσα να οργανωθούν από ΕΕ και ΟΗΕ διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως και στα σύνορα με τη Συρία, και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Να σταματήσει κάθε συμμετοχή και στήριξη της χώρας στις επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, να ακυρωθεί τώρα η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό και να επιστρέψουν στην Ελλάδα πλοία, αεροπλάνα, πολεμικό υλικό και στρατιωτικοί», τονίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι υπογραφές στο κοινό ψήφισμα

Το ψήφισμα υπογράφουν μέχρι στιγμής:

Οι Ομοσπονδίες Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Τα κλαδικά Σωματεία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Ηρακλείου, Εύβοιας, Λάρισας, Αργολίδας, Ημαθίας - Πέλλας, Αρτας - Πρέβεζας, Τρικάλων, τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, ΟΤΑ Λευκάδας, Εργαζομένων «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ΑΕ», Εργαζομένων «TASTY FOODS», Εργαζομένων «ΦΑΓΕ», Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «Λειβαδίτης» - «Ζούρας» - «Βιοκότ» - «Ελίζα» - «Αλκοτ» (ΖΑΒΕΛ), Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων Αρτοσκευασμάτων - Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής Ν. Χανίων, Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Επαρχίας Θήρας Νομού Κυκλάδων και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ