Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην επιφάνεια οι πτυχές της άγριας δολοφονίας Τοπαλούδη

Με την κατάθεση της βιοχημικού της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίστηκε χτες η δίκη για τον βιασμό, τον βασανισμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από τους δύο κατηγορούμενους, τον 23χρονο Εμμανουήλ Κούκουρα και τον 21χρονο Αλέξανδρο Λούτση. Εναν χώρο γεμάτο κηλίδες αίματος της Ελένης Τοπαλούδη βρήκε στο εξοχικό σπίτι του 23χρονου όπου έγινε το άγριο έγκλημα.

Η μάρτυρας αστυνομικός Σοφία Γκούγκουρα, που πραγματοποίησε τον έλεγχο από τον οποίο ανιχνεύθηκε κρίσιμο γενετικό υλικό της φοιτήτριας αλλά και των δύο νεαρών, κατέθεσε στο δικαστήριο μεταξύ άλλων ότι είχαν βρεθεί κηλίδες αίματος της φοιτήτριας σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αίμα είχε και στο ταβάνι του υπνοδωματίου, του μπάνιου, ακόμα και στο κουρτινόξυλο του μπάνιου... Είπε επίσης πως και στο αυτοκίνητο του 23χρονου εντοπίστηκε αίμα της φοιτήτριας, με το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με όσα αναδεικνύονται, μετέφεραν και πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα την φοιτήτρια.

Πλην των «επαρκών δειγμάτων», η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε «λανθάνοντα δείγματα», υλικό που αφορά, όπως είπε, αίμα το οποίο είχε σκουπιστεί, γεγονός που δηλώνει ότι επιχειρήθηκε να καθαριστεί ο χώρος.

«Αυτή η εικόνα των διάσπαρτων κηλίδων αίματος μέσα στο σπίτι ακόμη και στο ταβάνι τι ακριβώς μπορεί να δείξει σε έναν επιστήμονα; Για παράδειγμα ότι το θύμα μεταφέρθηκε; Κυνηγήθηκε;», ήταν η χαρακτηριστική ερώτηση της εισαγγελέα.

Να επισημανθεί ότι την ίδια προκλητική στάση συνεχίζει να κρατά ο 23χρονος Εμ. Κούκουρας, που χτες έκανε νέο σόου στο δικαστήριο φωνάζοντας αυτήν τη φορά μεταξύ άλλων ότι είναι δικηγόρος. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά αναγνώστηκε ιατρικό έγγραφο στο οποίο υπογράφει ο ψυχίατρος των Φυλακών Κορυδαλλού και αναφέρει ότι έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα», όπως και ότι δεν έχει ψυχιατρικά προβλήματα αλλά επίγνωση των πράξεών του.

Ενδεικτική είναι και η πραγματογνωμοσύνη, που αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας και κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «συνεχή προσποίηση» του 23χρονου προς τον ψυχίατρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ