Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Παρίσι και Βερολίνο ο Λίβυος στρατηγός Χάφταρ

Διαδοχικές συναντήσεις με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας πραγματοποιεί το τελευταίο 48ωρο ο Λίβυος στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, παράλληλα με τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην πρωτεύουσα Τρίπολη ενάντια στις δυνάμεις του Φαγιέζ Σάρατζ.

Ο Χάφταρ, συναντώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο Παρίσι τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον ενημέρωσε για τη μέχρι τώρα έκβαση των συγκρούσεων, για την εξέλιξη του πετρελαϊκού εμπάργκο που έχει επιβάλει σε συνεργασία με φυλάρχους της ανατολικής Λιβύης σε βάρος του αντιπάλου του, αλλά και για την πρόθεσή του να εφαρμόσει την περιβόητη «συμφωνία εκεχειρίας» που είχε υιοθετήσει στις 19 Γενάρη, κατά τη Διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου. Ο Χάφταρ έθεσε μεταξύ άλλων ως προϋπόθεση να τηρηθεί η εκεχειρία και από τις ένοπλες δυνάμεις του Σάρατζ.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του στρατηγού ανέφεραν πως μετέβη στο Παρίσι με πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου.

Χτες ο Χάφταρ μετέβη αιφνιδίως και στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος φέρεται να επανέλαβε ότι είναι αναγκαίες η κατάπαυση του πυρός και η πρόοδος στην πολιτική διαδικασία, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ