Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΜΕ
Διαδηλώνουμε στις Βρυξέλλες

Το δικό του «παρών», μαζί με τις άλλες ταξικές δυνάμεις της Ευρώπης, δίνει σήμερα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στις διαδηλώσεις των Βρυξελλών που γίνονται με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρώπης στο Λάακεν του Βελγίου.

Στη διακήρυξη του ΠΑΜΕ, όπου τίθεται το αγωνιστικό πλαίσιο της συμμετοχής των δυνάμεών του στις διαδηλώσεις, επισημαίνεται ότι το διεθνές κεφάλαιο μέσα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους λαούς και τα δικαιώματά τους. Βασικές εκφράσεις αυτής της επίθεσης είναι οι αντιλαϊκές - αντεργατικές αναδιαρθρώσεις στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό, την κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και ο βρώμικος πόλεμος των ιμπεριαλιστών. Οι συνέπειες της επίθεσης είναι πλέον ορατές - συνεχίζει η διακήρυξη - στη διατροφή μας και το περιβάλλον, ενώ πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα «της πείνας, της δίψας, του αναλφαβητισμού, της εξαθλίωσης εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, της έντασης του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, της γιγάντωσης του πλούτου στους λίγους και της φτώχειας στους πολλούς».

Το ΠΑΜΕ, αναφερόμενο στο ρόλο που καλείται να παίξει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τονίζει: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης... παραμερίζει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και έμπρακτα παίρνει την υπόθεση στα χέρια του, καλώντας τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης, από κοινού, σε ενιαίο μέτωπο» και στη συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι «απορρίπτουμε τη γραμμή υποταγής που ακολουθεί η γραφειοκρατία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για ευρωπαϊκό συντονισμό των ζωντανών, συνδικαλιστικών δυνάμεων».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον πόλεμο υπογραμμίζει πως «οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ανίκητοι. Οι αντιδράσεις, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις και οι μαζικές διαμαρτυρίες δείχνουν την προοπτική για τους λαούς και τα κινήματα. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί να σταματήσει αμέσως ο ιμπεριαλιστικός αυτός πόλεμος».

Στη σημερινή διαδήλωση υπολογίζεται ότι πάνω από 300 εργαζόμενοι θα βρίσκονται κάτω από τα πανό και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ. Απ' αυτούς πάνω από 100 θα είναι Ελληνες μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στη Γερμανία και οι οποίοι θα φθάσουν οδικώς στις Βρυξέλλες. Επικεφαλής της αποστολής του ΠΑΜΕ στο Βέλγιο είναι οι: Γ. Μαυρίκος (Τηλ. 0977-224273), Δ. Κουμπούρης (0944-345851), Δ. Αγκαβανάκης (0977-278019) και ο Κ. Γκουτζιγιάννης (0049-1704-087488) από τη Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ