Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να ανασυρθεί από το αρχείο υπόθεση επίθεσης χρυσαυγιτών

Να ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση των «γνωστών άγνωστων» δραστών ζητούν οι συνήγοροι των μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), που υπέστησαν συντονισμένη τραμπούκικη επίθεση με σιδερόβεργες, πέτρες και μπουκάλια από χρυσαυγίτες έξω από το δουλεμπορικό γραφείο με το μανδύα του σωματείου, «Αγ. Νικόλαος», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, το Μάη του 2018.

Σημειωτέον, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο όταν η Ασφάλεια Πειραιώς, που της ζητήθηκε να ερευνήσει σχετικά έγγραφα που καταδεικνύουν γνωστούς χρυσαυγίτες, π.χ. τον κατηγορούμενο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Ν. Αποστόλου, επέστρεψε την ίδια μέρα την υπόθεση στην Εισαγγελία Πειραιώς με το αιτιολογικό ότι «δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν κάποιους επειδή υπάρχουν πολλοί με αυτά τα ονοματεπώνυμα»!

Οπως δε αναφέρουν οι συνήγοροι, στην Ασφάλεια δεν έκαναν καν το στοιχειώδες, να ψάξουν στο αρχείο τους... Οι ίδιοι οι συνήγοροι μάλιστα αναγκάστηκαν, όπως επισημαίνουν, να κάνουν τη δουλειά της αστυνομίας και να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, από φωτογραφίες αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες. Εκτός από τον πρώην χρυσαυγίτη Αποστόλου, που υπήρξε στρατολόγος του δολοφόνου χρυσαυγίτη Ρουπακιά όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, είναι και ο πρώην χρυσαυγίτης Μεγαλοοικονόμου. Και τα δύο πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρα της ΧΑ σε Πειραιά και Πέραμα, που συμμετείχαν στην ενέδρα εναντίον των μελών της ΟΡΜΑ, έχουν «μετακομίσει» σήμερα στο νέο κόμμα του υπόδικου Ι. Λαγού.

Θυμίζουμε σχετικά με την υπόθεση ότι σε μια προσπάθεια θυματοποίησης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, 6 μέλη της ΟΡΜΑ συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν να δικαστούν με κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, καθώς οι ίδιοι υπέστησαν συντονισμένη τραμπούκικη επίθεση!

Τότε ο υπόδικος βουλευτής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Ι. Λαγός, ζήτησε και πέτυχε την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ όλου του κλιμακίου της ΟΡΜΑ. Οι δικηγόροι είχαν υπογραμμίσει ότι προσαχθείς ο χρυσαυγίτης Αποστόλου, «που είχε υποδειχθεί ως ένα από τα άτομα που έφεραν σιδερένιο λοστό και συμμετείχαν ενεργά στην επίθεση, "φυγαδεύεται" από το αστυνομικό τμήμα (σ.σ. Περάματος)». Η δε ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της είχε παρουσιάσει την επίθεση των χρυσαυγιτών ως «σύγκρουση εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με αντιφασίστες»...

Για την Ιστορία, η υπόθεση ακόμα δεν έχει εκδικαστεί και έχει πάρει μέχρι τώρα τέσσερις αναβολές. Η τελευταία είναι για τις 21/12/2020!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ