Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Στάση εργασίας για τον προϋπολογισμό

Η Ταξική Συσπείρωση καλεί σε μαζική συμμετοχή, θεωρώντας αναγκαία την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Τρίωρη στάση εργασίας (12 - 3) στην Αθήνα την Δευτέρα 17 Δεκέμβρη και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Κοραή, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ για να διαμαρτυρηθεί για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η απόφαση πάρθηκε μετά από σύσκεψη με Ομοσπονδίες - μέλη της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο, η πλειοψηφία της διοίκησής της εμφανίζεται απρόθυμη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και να διευρύνει το πλαίσιο αιτημάτων, ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική και αποτελεσματική αντίδραση στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική.

Τα στελέχη της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης στο γενικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έθεσαν επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες το θέμα της αγωνιστικής κινητοποίησης του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στο νέο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.

Ο συνδυασμός των ταξικών δυνάμεων καλεί όλους τους δημόσιους υπάλληλους της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση της Δευτέρας. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρεί ότι οι κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό δεν πρέπει να είναι ούτε ευκαιριακές, ούτε εθιμοτυπικό χαρακτήρα να έχουν. Γι' αυτό υποστηρίζει πως πρέπει να αποφασιστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης πολύμορφων κινητοποιήσεων, με προοπτική, συνέπεια, συνέχεια και κλιμάκωση, καθώς και με ένα πλαίσιο που να ανατρέπει την αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική και συνολικά τον «πολεμικό» κρατικό προϋπολογισμό που προτείνει η κυβέρνηση.

Οι σύμβουλοι της ΤΑΔΗΣΥ πιστεύουν ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να πιέσουν για κινητοποιήσεις τέτοιες και σε αυτή την κατεύθυνση, που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις κοινής δράσης και με άλλους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ