Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Δολοφονία 15χρονου Παλαιστίνιου

ΡΑΜΑΛΑ.--

Το σχέδιο των ΗΠΑ για επανάληψη των διαπραγματεύσεων και δήθεν επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης έχει αποθρασύνει τους Εβραίους εποίκους. Χτες, δεκάδες έποικοι επιχείρησαν ξανά να καταλάβουν την κορυφή λόφου στα περίχωρα της πόλης Μπέιτα (νότια της Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη), για να δημιουργήσουν νέο εποικισμό, προκαλώντας τις αντιδράσεις Παλαιστίνιων κατοίκων της περιοχής. Ο στρατός επενέβη υπέρ των εποίκων χρησιμοποιώντας σφαίρες και βροχή δακρυγόνων, προκαλώντας το θάνατο ενός 15χρονου Παλαιστίνιου και τον τραυματισμό 18 ακόμα ατόμων, ενώ δεκάδες άλλοι υπέφεραν από δύσπνοια λόγω των δακρυγόνων.

Εποικοι προσπαθούν να καταλάβουν τη συγκεκριμένη κορυφή από τα τέλη Φλεβάρη. Τις προηγούμενες φορές εμποδίστηκαν από εκατοντάδες Παλαιστίνιους κατοίκους.

Νωρίτερα χτες ο Σαέμπ Ερεκάτ, μέλος του ΠΓ της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), κατήγγειλε τα σχέδια των ισραηλινών κατοχικών αρχών για την κατασκευή δρόμου Ε1 στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ως προσπάθεια που εξυπηρετεί τις ρατσιστικές υποδομές τύπου Απαρτχάιντ, βάσει των οποίων επιχειρείται να απομονωθούν οι Παλαιστίνιοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ