Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέες απειλές για πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιντλίμπ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Νέες απειλές για μονομερή «δράση» σε βάρος του συριακού στρατού σε περίπτωση που παραβιαστεί η ρωσο-τουρκική συμφωνία της 5ης Μάρτη για το Ιντλίμπ εκτόξευσε χτες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν.

«Η Τουρκία θα κάνει περισσότερα από απλά αντίποινα εάν γίνουν στόχος επίθεσης τα (σ.σ. τουρκικά) παρατηρητήρια», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως παρακολουθείται «στενά» η ανάπτυξη δυνάμεων του συριακού στρατού στην περιοχή και «της τρομοκρατικής ομάδας», αναφερόμενος στους Κούρδους μαχητές των δυνάμεων YPG. Σε επόμενο σημείο ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός δεν βρίσκεται στο Ιντλίμπ ως κατοχική δύναμη ή ως δύναμη που επιδιώκει την αρπαγή συριακού εδάφους αλλά τάχα γιατί επιδιώκει «την ασφάλεια των εδαφών της» και την... «προστασία» των εκατομμυρίων κατοίκων του Ιντλίμπ.

Ισχυρίστηκε επίσης πως η τελευταία επέμβαση του τουρκικού στρατού στην περιοχή με την ονομασία «Ανοιξιάτικη Ασπίδα» έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστούν οι δυνατότητες της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και να εδραιώσει την πεποίθηση πως «η Τουρκία είναι έτοιμη για μεγαλύτερες απειλές».

Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως η Συρία μπορεί να μπει σε μία περίοδο σταθερότητας «με νέο Σύνταγμα και νέες εκλογές», αρκεί να μη βρίσκεται το ένα τρίτο του συριακού εδάφους υπό τον έλεγχο των Κούρδων μαχητών των δυνάμεων YPG.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ